Svijet dobiva novog Klinsmanna

Sin legendarnog njemačkog napadača dobio prvi poziv za A reprezentaciju: Riječ je o iznimnom talentu i velikoj nadi svjetskog nogometa


100posto
13.11.2018.15:00
Sin legendarnog njemačkog napadača dobio prvi poziv za A reprezentaciju: Riječ je o iznimnom talentu i velikoj nadi svjetskog nogometa
Getty Images

sažeto

Jonathan Klinsmann dobio je poziv za A reprezentaciju SAD-a i slovi za jednu od najvećih nada američkog nogometa


100posto
13.11.2018.15:00

Jürgen Klinsmann jedan je od najvećih nogometaša u povijesti. Legendarni njemački napadač u karijeri je odigrao 514 utakmica i zabio 232 gola, a igrao je za Stuttgarter Kickerse, Stuttgart, Inter Milan, Monaco, Tottenham, Bayern, Sampdoriju i Orange County Blue Starse. Za reprezentaciju Njemačke upisao je 82 nastupa i zabio 40 golova. Kao trener vodio je Bayern i reprezentacije Njemačke i SAD-a.

Njegovo ime zauvijek je upisano u nogometne povijesne knjige, a prezime će izgleda biti još dugo upamćeno. Osim što je sam bio sjajan nogometaš, njegov sin Jonathan kreće njegovim stopama. Jonathan nije napadač kao otac, već vratar, ali 21-godišnjak je već glavna tema svjetskih medija.

Talentirani vratar Herthe našao se na popisu A reprezentacije SAD-a za nadolazeće prijateljske susrete s Italijom i Engleskom. Klinsmann junior slovi za jednu od najvećih nada američkog nogometa. Iako mu je otac branio boje Njemačke, Jonathan je, po majci Debbie Chin, Amerikanac i odlučio je nastupati za SAD.

Za američku U-20 reprezentaciju je nastupio 21 puta, a sada je po prvi puta dobio poziv za prvu momčad. Konkurencija su mu Brad Guzan i Ethan Horvath koji su već duže vrijeme na vratima SAD-a, ali ako je suditi po onome što se o Jonathanu piše, Amerika bi uskoro trebala dobiti vratara svjetske klase.

nogomet

SAD

Jonathan Klinsmann

Jurgen Klinsmann

newsletter

Prijavite se na Newsletter