TRENER TVRDI DA DARIO TRICAMA MIJENJA SVIJET

Šarića remeti reprezentacija: 'Svakog ljeta kao da malo zaboravim kako igrati ovdje, trebat će mi još nekoliko utakmica'


Toni Horvat
22.10.2018.15:00
Šarića remeti reprezentacija: 'Svakog ljeta kao da malo zaboravim kako igrati ovdje, trebat će mi još nekoliko utakmica'
Reuters / USA TODAY Sports

sažeto

Dario Šarić u svaku NBA sezonu ulazi polako, a ove postiže 10,7 koševa uz 28% šuta za trice


Toni Horvat
22.10.2018.15:00

Kao ni prve dvije sezone u NBA ligi, ni treća nije donijela Dariju Šariću nezaboravan start. Naš je košarkaš poput dizelaša, treba mu nekoliko utakmica da uđe u ritam, a da ga je počeo pronalaziti pokazao je njegov treći ovosezonski nastup u najjačoj ligi svijeta.

U pobjedi protiv Orlanda u subotu, u kojoj je njegova Philadelphija većim dijelom susreta bila lišena pomoći Bena Simmonsa zbog lakše ozljede, Šiši je postigao 13 poena uz devet skokova i pet asistencija. Skroman šut 4-12 ne otkriva senzacionalnu večer, kao niti tri pogođene trice iz osam pokušaja, no one su puno vrjednije nego što bi se dalo zaključiti.

"Svaki put kad Dario zabije tricu, njegov svijet i naš svijet se mijenjaju", rekao je trener Sixersa Brett Brown, a to se itekako vidjelo na utakmici s Orlandom, koji je na početku napravio veliku prednost, a onda je Šarić pogodio dvije trice. Bile su to prve trice Sixersa na utakmici, a završili su sa 17 i tako izjednačili klupski rekord.

Šarić je svjestan da ne blista na početku sezone, a razlog je - reprezentacija. Ovaj put nije igrao na Olimpijskim igrama ili na Eurobasketu, nego na "samo" dvjema utakmicama kvalifikacija za SP, no i one su bile dovoljne da mu otežaju start klupske sezone.

"Treba mi još nekoliko utakmica da pronađem ritam. Čini mi se da svakog ljeta malo zaboravim kako igrati ovdje. Za par utakmica ću biti u redu", rekao je Šiši, koji je trenutačno na prosjecima od 10,7 koševa, 8,3 skoka i 3,0 asistencije, ali i skromnih 28% šuta za tricu.

NBA

Dario Šarić

hrvatska košarkaška reprezentacija

Philadelphia 76ers

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter