STATISTIČKI PREGLED LIGE PRVAKA

Samo dva igrača imaju više asistencija od Rakitića, a u jednoj važnoj kategoriji na samom je vrhu hrvatski reprezentativac


Toni Horvat
25.10.2018.19:00
Samo dva igrača imaju više asistencija od Rakitića, a u jednoj važnoj kategoriji na samom je vrhu hrvatski reprezentativac
Shaun Botterill/Getty Images

sažeto

Marcelo Brozović u prva tri kola pretrčao je najviše kilometara od svih igrača u Ligi prvaka


Toni Horvat
25.10.2018.19:00

Za nama je prva polovica grupne faze Lige prvaka i vrijeme je za rekapitulaciju učinka igrača i klubova. Nama u Hrvatskoj svakako je najzanimljivija statistika pretrčanih kilometara jer je u njoj na samome vrhu naš reprezentativac.

U tri utakmice grupne faze Marcelo Brozović pretrčao je 37.287 metara, odnosno 12.429 po utakmici, prema čemu prednjači u ovogodišnjoj ligi prvaka. Iza Broza je Matias Vecino, njegov suigrač iz Intera, koji je pretrčao 36.387 m, a na trećem je mjestu Koke iz Atletica s 35.736 prijeđenih metara.

Uefa

Što se tiče liste strijelaca, na vrhu su Romin "dijamant" Edin Džeko i Barcelonin čarobnjak Leo Messi sa po pet golova, makar su Argentincu za taj učinak trebale samo dvije utakmice, dok je ovotjednu s Interom propustio zbog ozljede. Paulo Dybala zabio je četiri, Neymar tri gola, a Andrej Kramarić i Nikola Vlašić su među 23 dvostruka strijelca u ovoj sezoni LP-a.

Uefa

Ivan Rakitić jedan je od 11 igrača koji su u prva tri kola ubilježila po dvije asistencije, a ispred su samo njegov suigrač iz Barcelone Jordi Alba te Achraf Hakimi iz Borussije Dortmund.

Raketa je općenito među najaktivnijim igračima u prva tri kola, pokušao je 254 dodavanja, od kojih je 235 pronašlo cilj, a u obje je kategorije naš veznjak na diobi petog mjesta. Na vrhu je u obje kategorije Toni Kroos iz Reala.

Uefa

Što se tiče statistike prekršaja, naši su nogometaši vrlo uzorni, nitko ih nije napravio više od pet, koliko ih je skrivio Ivan Perišić. Na vrhu je, kao najgrublji igrač dosadašnjeg dijela Lige prvaka, Denzel Dumfries iz PSV-a s 11 faulova. Na drugoj strani grubih startova, najčešće se našao - pogađate - Neymar, koji je na tlu završio 14 puta.

Uefa

U konkurenciji klubova najefikasniji su Barcelona i PSG sa po 10 postignutih golova, a slijede Dortmund i Roma sa po osam. Najgrublje momčadi su Porto i Ajax sa po 50 rekršaja, dok su najčešće faulirani igrači Barcelone, 47 puta.

Među rekorderima se našla i Crvena zvezda, ali vjerojatno bi joj bilo draže da nije. Bila je sudionik utakmice s najviše golova (7), ali za to je prvenstveno zaslužan PSG, koji ju je razbio 6-1.

Liga prvaka

Ivan Rakitić

Marcelo Brozović

Andrej Kramarić

statistika

Nikola Vlašić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter