Bivši Dinamov kadet razvaljuje u ligi

S dva gola je srušio lidera na tablici: 'Imao sam peh što sam bio u generaciji s Brekalom, Morom i ekipom, ali ne žalim što sam otišao!'


Vjekoslav Paun
08.04.2019.19:00
S dva gola je srušio lidera na tablici: 'Imao sam peh što sam bio u generaciji s Brekalom, Morom i ekipom, ali ne žalim što sam otišao!'
Darko Tomas / CROPIX

sažeto

Luka Kožić sjajno igra posljednjih tjedana za Trnje, no 21-godišnjak paralelno završava i treću godinu Ekonomskog fakulteta...


Vjekoslav Paun
08.04.2019.19:00

Taj rođeni Siščanin imao je u jednom trenutku strelovitu uzlaznu putanju, no isto tako u jednoj fazi morao je presjeći i izabrati sredinu gdje će dobiti adekvatnu - minutažu.

"Nije se bilo lako izboriti, ipak je to jedna od najboljih svjetskih škola", reći će 21-godišnji Luka Kožić.

A riječ je o čuvenoj - Dinamovoj školi, gdje je odrastao u kadetima.

Posljednjih dana piše se opet o toj talentiranoj polušpici, jer Luka je s dva gola potopio lidera svoje lige - Vinogradara!

Darko Tomas / CROPIX

"Ušao sam u formu i jako sam zadovoljan. Uvijek to tako kod nogometaša", nasmijat će se i dodati...

"Na Fakultetu sam, možda ne čujem najbolje, ali rado ću pričati o svojoj karijeri"

Da, usput i studira, na trećoj je godini Ekonomskog fakulteta, ali vratit ćemo se tome kasnije...

"Vinogradar? Bila je to zanimljiva utakmica, primili smo gol, ali stvarno smo kao momčad generalno sjajno odreagirali, odigrali vrhunski. Ja sam sretan jer sam zabio dva gola, ali kao momčad smo bili sjajni. Kolektiv je zaslužan za veliku pobjedu", reći će Kožić.

Kako mu je generalno u Trnju, tamo gdje je stigao u kolovozu prošle godine?

Darko Tomas / CROPIX

"Jako sam zadovoljan ovdje, momci su sjajni, trener, sve je na vrhunskom nivou. Tu smo negdje prvi vrhu, a ambicije su sigurno ući u Drugu ligu. Nadam se da ćemo i uspjeti u tome", kaže vezni nogometaš.

Mali, uređen klub, sigurno je privlačan mladim nogometašima?

"Sve štima, plaća dolazi na vrijeme, to mi je kao sjajna stipendija dok studiram", reći će Luka.

Ispada da se totalno fokusirao na ono što slijedi iza nogometne karijere, kao da mu "lopta" nije u fokusu?

"Ma ne, škola je jednostavno uvijek bila u prvom planu. Tako sam odgajan. Pa i kad sam završio srednju školu odmah sam upisao Fakultet, tako da tu nije bilo dvojbi", rekao je Luka i potom kaže nešto totalno netipično za mladog nogometaša:

Darko Tomas / CROPIX

"Sigurno bih htio ostvariti nekakav angažman u inozemstvu, ali ako se ne dogodi, odgovara mi ova situacija da igram za Trnje i paralelno studiram."

Sjajan odgoj, nogometaš koji je čvrsto na zemlji. Jer ozljede su nažalost sastavni dio sporta. A puno je bivših nogometaša koji danas tugu opijaju u kafićima zbog toga što nisu imali - "plan B"...

"Što ću raditi? Pa mogu biti i nogometni menadžer jednog dana, sve je to usko povezano", nasmijat će se.

A kako mu je bilo igrati za Dinamo, u onim najmlađim selekcijama?

"Pa jako sam bio uzbuđen što sam bio dio jedne poznate svjetske škole, a imao sam peh da sam upao u jednu od najtalentiranijih generacija, s Brekalom, Morom, Šemperom... Iskreno, ne žalim što sam otišao, tamo je konkurencija bila golema, a ja sam tražio svoju minutažu", reći će Luka.

"Što pamtim? Pa je, znamo je biti oštrih startova s Brekalom, ali ništa posebno, sve je to bilo u žaru igre, treninga", kaže mladi nogometaš.

Igrao je za Segestu, Trnje, odgovaraju mu travnjaci trećih liga. Usput radi i na "analizi poslovnog planiranja", jedan od omiljenih mu kolegija, gradi i jednu sasvim drugačiju karijeru, ako slučajno zatreba...

Darko Tomas / CROPIX

nogomet

100posto sport izdvojeno

3. HNL Zapad

NK Trnje

Luka Kožić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter