VIDEO: I PODSMJESI SU PRESTALI

S 38 godina i 170 kila dobio priliku zaigrati za sveučilišnu košarkašku momčad i oduševio


Toni Horvat
11.01.2018.18:00
S 38 godina i 170 kila dobio priliku zaigrati za sveučilišnu košarkašku momčad i oduševio
Twitter

sažeto

Priča iz Kanade pokazuje da nikad nije kasno za ostvarivanje snova


Toni Horvat
11.01.2018.18:00

Prošlog je proljeća Trevor Costello, trener košarkaške momčadi kanadskog sveučilišta Algonquin u Ottawi, sudio na provincijskom amaterskom turniru, na kojem je zapazio Dana Stoddarda. Taj tip bio je gromada od čovjeka, s 202 cm i "skladno" raspoređenih 170 kila. I, nimalno nevažno, 38 godina.

Proćelav, već pomalo sijede bradice, Stoddard se nije najelegantnije kretao po terenu, ali Costello je prepoznao njegov smisao za igru, takozvanu košarkašku inteligenciju.

Nakon utakmice predložio mu je da se malo dovede u red i dođe igrati za njegovo sveučilište. Ovaj vozač autobusa i otac dvoje djece prihvatio je izazov, u šest mjeseci skinuo je skoro 30 kila i došao na probu, s još 55 aspiranata. Odmah je upao u momčad.

Naravno, i do 20 godina mlađi suigrači odmah su ga prozvali Old Man Dan, iako u startu nisu vjerovali da se radi o njihovu novom suigrači, mislili su da je trenerov prijatelj, koji je došao malo haklati s njima.

Gledatelji su mu se smijali, ali ništa ga nije omelo. Doživio je svoj trenutak slave.

"Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv nacionalnih prvaka. Zabio sam koš, na razglasu su rekli moje ime i skoro sam zaplakao", rekao je Stoddard, svjestan da to nisu bila samo dva poena, nego i nešto puno više.

"Ovi klinci će za 20 godina znati što to znači", nasmijao se.

A ti klinci u međuvremenu su ga prihvatili kao svojega. Posmijehe još primjećuje među protivnicima, ali...

"Više im ne bude smiješno kad ih pobijedimo."

Sad je već napunio 39, ali i dalje "jaše". I ne zaboravlja nakon svakog treninga, nakon svake utakmice zahvaliti treneru jer mu je dao priliku i pomogao mu da ostvari san.

košarka

Kanada

Sveučilište

Dan Stoddard

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter