Messi iz Davora

S 20 godina je već starosjedioc među 'vatrenima', a ima i rekord koji rođak Ivica Olić nikad nije srušio: 'Pomogao mi je savjetima, a darovao mi je i kopačke!'


Dejan Šmehil
23.04.2019.08:00
S 20 godina je već starosjedioc među 'vatrenima', a ima i rekord koji rođak Ivica Olić nikad nije srušio: 'Pomogao mi je savjetima, a darovao mi je i kopačke!'
Instagram

sažeto

Melani Mihić (20) talentirana je nogometašica koja nastupa za ŽNK Agram, studira za kondicijskog trenera i trenerica je u futsal Dinamu


Dejan Šmehil
23.04.2019.08:00

Nije lako dobiti pet minuta vremena mlade nogometašice Melani Mihić (20). Ima strahovito puno obaveza jer osim što igra nogomet za ŽNK Agram iz Zagreba, studira na Kineziološkom fakultetu, smjer kondicijski trener, a osim toga je i trenerica u mlađim uzrastima futsal Dinama. No, potrudila se i izašla nam u susret u ovo uskrsno vrijeme te odgovorila na naša pitanja.

Za one koji ne znaju, prošle je godine izabrana za drugu najbolju nogometašicu u državi i kako stvari stoje, pred njom je izrazito svijetla budućnost, a naravno, nas je prvo zanimalo - zašto nogomet?

Instagram

"Jednostavno je to ljubav od rođenja, od malih nogu samo lopta i igranje."

Inače, Melani dolazi iz Davora. Mjesta koje je proslavio Ivica Olić. Je li ta činjenica utjecala na to da se baviš nogometom?

"Ivica Olić nije bio razlog zašto sam krenula igrati nogomet, ali mi je drago što smo iz istog mjesta i što sam imala priliku dobiti nekolicinu savjeta od njega. Kod mene je ljubav prema nogometu neopisiva. No, kako ženski nogomet nije populariziran u Hrvatskoj bila mi je potrebna podrška obitelji da ga sve ove godine nastavim igrati. Od samih svojih igračkih početaka sam nogomet shvatila ozbiljno, tako da je jedini razlog zašto sam ga krenula igrati – ljubav."

 
 
 
View this post on Instagram

#weeding 😊

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Jun 30, 2018 at 6:09am PDT

Igrate sličnu poziciju, on je bio napadač, volio se izvlačiti na krilo. Ti si isto krilo, jeste li nešto u rodu?

"Ivica Olić i ja smo daljnji rod", otkriva nam Melani.

Ne znamo koliki je Olićev rekord pogodaka u nekoj utakmici, ali naša junakinja ga tu možda i 'šije'!

Instagram

"Mislim da sam jednom postigla osam golova!"

Melani i sad često zna zatrpati protivničku mrežu, iako ističe da joj je asistencija draža od pogotka, a zanimalo nas je kako je sve počelo. Kakav je bio nogometni put od prvih početaka do ŽNK Agrama?

"Nogomet sam krenula igrati sa samo pet godina s dečkima u "NK Posavac" Davor. Kada sam napunila 12 godina nastavila igrati za "ŽNK Viktorija" Slavonski Brod gdje sam igrala dvije godine, te sa 14 godina nastavljam igrati u "ŽNK Agram" Zagreb za kojeg trenutačno i igram."

Dosta rano otišla je od obitelji. I gimnaziju je pohađala u Zagrebu pa sad i fakultet. U intervjuima često ističe veliku povezanost s obitelji. Čak je ima i na kostobranima. Pa kako je podnijela tu razdvojenost?

 
 
 
View this post on Instagram

My family is my life, and everything else comes second as far as what's important to me. #kostobrani#protector#family#love#football 💙💙

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Dec 14, 2018 at 2:07am PST

"Biti sportaš nije lako. Svatko od nas da bi postigao svoj cilj mora se žrtvovati. Kako svima tako i meni koja volim nogomet. Od srednje škole živim u Zagrebu, ali razdvojenost je samo u kilometrima i ona nikad nije utjecala na naš odnos. Moja obitelj je moja najveća podrška, moja motivacija", ističe Melani.

Ona ima dvije sestre, idu li i one možda tvojim stopama?

"Imam dvije mlade sestre Veroniku i Nataliju. One su totalna suprotnost od mene, ne bave se sportom, ali su zato moje najvjernije navijačice."

Na pitanje tko joj je nogometni uzor, bez previše razmišljanja odgovara:

"Lionel Messi."

A ima nešto messijevsko i u njoj. Iako ima samo 20 godina, već je starosjedioc u reprezentaciji. I ne dvoji nimalo oko najdraže uspomene u kockastom dresu.

 
 
 
View this post on Instagram

#airplane#lufthansa #travel#china#friends#football#croatia#tb ❤🛫

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Apr 15, 2017 at 5:58am PDT

"Kad sam kao četrnaestogodišnjakinja dobila prvi put poziv da nastupim za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Najveća radost ikad!"

Kad smo kod uspomena, imaš li možda potpisani dres od Olića koji čuvaš ili nešto slično?

"Od Ivice Olića dobila sam na dar kopačke."

Melani nam otkriva da navija za Dinamo i Barcelonu, ali naravno, prati i mušku nogometnu reprezentaciju. Kako si doživjela svjetsko srebro i možete li vi cure napraviti nešto slično?

 
 
 
View this post on Instagram

#triofantastico#hugoalmeida 😂

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Oct 26, 2017 at 6:45am PDT

"Organizirano sam gledala s obitelji i prijateljima u svom rodnom Davoru, a euforija, kao i u cijeloj Hrvatskoj nije prestajala danima. Ponosna sam na rezultat koji su ostvarili. Ženska seniorska reprezentacija ima veliki potencijal, ali potrebno je još puno rada i ulaganja za takav rezultat", smatra ova nogometašica.

Ona studira, trenira i igra u isto vrijeme. Vjerojatno bi joj odgovaralo da dan traje i dulje od 24 sata. A raritet je što se tako mlada odlučila već i za trenerski posao. Kako te prihvaćaju dečki u futsal Dinamu?

"Futsal Dinamo je velik klub koji me odlično prihvatio. Zahvalna sam im na pruženoj prilici", ističe Melani.

 
 
 
View this post on Instagram

#finnaly#sohappy#campnou#barcelona#football#lovelovelove 😍😍❤

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Aug 31, 2017 at 9:22am PDT

Planovi za budućnost?

"Moj planovi se sada vežu za ŽNK Agram do kraja sezone. Ako bude neka konkretna ponuda za inozemstvo tada ću razmišljati o mogućnosti da zaigram van Hrvatske."

Bi li mogla u budućnosti voditi seniorsku mušku momčad, recimo nekog prvoligaša u HNL-u?

 
 
 
View this post on Instagram

#again#firstplace#football#spogi ⚽😀

A post shared by Melani Mihic (@melani_mihic) on Apr 26, 2017 at 6:53am PDT

"Trenutačno treniram mlađe kategorije i skupljam iskustvo. Fokusirana sam na igranje i na ono što radim trenutačno. Želja mi je samo što dulje igrati", zaključuje Melani.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska

100posto sport izdvojeno

Ivica Olić

Melani Mihić

ženska nogometna reprezentacija

ŽNK Agram

Davor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter