STRAŠNA TRAGEDIJA

Rukometni reprezentativac se ubio pištoljem: 'Djelovao je sretno, oženio se, dobio kćer, volio je život... Svi se pitamo zašto'


100posto
04.02.2019.14:00
Rukometni reprezentativac se ubio pištoljem: 'Djelovao je sretno, oženio se, dobio kćer, volio je život... Svi se pitamo zašto'
Getty Images

sažeto

Srpski rukometni reprezentativac Novak Bošković pronađen je mrtav u svojem stanu, ova tragedija potresla je svijet sporta


100posto
04.02.2019.14:00

Rukometni svijet zavijen je u crno nakon velike tragedije. Srpski rukometaš i bivši reprezentativac Novak Bošković pronađen je mrtav u svojem stanu u Crvenki, a mediji u susjednoj zemlji pišu kako je sebi u glavu ispalio metak iz pištolja koji je legalno posjedovao.

Igrao je na poziciji desnog beka, a karijeru je započeo u rodnoj Crvenki, a igrao je i za Vrbas, Priboj, Koper, Tatabanju, Dinamo Bukurešt, dok je zadnjih godina igrao u Izraelu gdje je nastupao za Maccabi Tel Aviv i Hapoel Rishon Lezion.

Za reprezentaciju Srbije debitirao je 2014. godine, a nastupao je za njih i na Europskom prvenstvu 2016. godine. Iste godine osvojio je i titulu prvaka s Maccabijem, a proglašen je i najboljim desnim bekom izraelske lige.

Nije poznato što je Boškovića natjeralo na ovaj grozni čin. Nedavno je dobio i kćer Srnu, a u trenutku samoubojstva s njim je u kući bila njegova supruga. Iz njegovog zadnjeg kluba Hapoel Rishona su se oprostili od 29-godišnjeg rukometaša.

"Uz nevjericu i veliku tugu žalimo za izgubljenim mladim životom našeg prijatelja i igrača. Rukometna obitelj Hapoel Rishona izražava duboku sućut obitelji i njegovim prijateljima", piše u priopćenju kluba.

U šoku je ostao i bivši igrač i izbornik Srbije Vladan Matić koji je Boškovića i doveo u reprezentaciju, a vodio ga je i u mađarskoj Tatabanji.

"Jako mi je teško. Ovo je došlo kao grom iz vedra neba. Baš me pogodilo. Svi se pitamo zašto. Zadnji put smo se čuli prije nekoliko mjeseci, baš kada je dobio kćerkicu. Djelovao mi je baš sretno, oženio se, volio je život... Rekao sam mu: 'Super, bravo, guraj, na pravom si putu'. Nikada mi ne bi palo na pamet da može...", prenosi Matićeve riječi Kurir, a Matić dodaje:

"Uvijek je bio poseban, drugačiji od ostalih. Odrastao je s majkom. Bio sam tu za njega i pokušao ga usmjeriti u svim životnim situacijama na pravi put. Njegova majka ga je dolazila posjetiti, bili smo ovdje svi zajedno...", u šoku je komentirao Matić.

Srbija

rukomet

samoubojstvo

Novak Bošković

newsletter

Prijavite se na Newsletter