VIDEO: POČELO JE, POČELO

Ronaldo na putu prema dodatnoj zaradi: Čim je klauzula u njegovu ugovoru postala javna, odmah je krenuo trpati


Toni Horvat
17.09.2018.11:00
Ronaldo na putu prema dodatnoj zaradi: Čim je klauzula u njegovu ugovoru postala javna, odmah je krenuo trpati
Reuters

sažeto

Prije nego što će zabiti prva dva gola u dresu Juventusa, objavljeno je da će Ronaldo zaraditi dodatnih pet milijuna eura završi li sezonu s prosjekom od gola po utakmici


Toni Horvat
17.09.2018.11:00

Uoči jučerašnje utakmice Juventusa protiv Sassuola španjolski tabloid Don Balon objavio je kako Cristiano Ronaldo ima u ugovoru dosad nepoznatu klauzulu. Osim što će na godinu od ugovora zarađivati 30 milijuna eura, Portugalac će zaraditi dodatnih pet milijuna ako sezonu završi s prosjekom od gola po utakmici.

Znamo da mu je trebalo malo da se zagrije, da je u prva tri kola ostao "suh", promašio čak i neke čiste zicere, ali kao da mu je javna objava klauzule dala krila, pa je jučer konačno krenuo. Sassuolu je zabio ne jedan, nego dva gola, brzo se "zalaufao" i podignuo prosjek na 0,5 po utakmici. Prvi, u 50. minuti, bio je lagan zadatak, uz puno sreće, s pola metra na prazan gol. Drugi je bio hladnokrvna egzekucija kontranapada.

Sigurno mu je objava klauzule bila dobra dodatna motivacija jer mu je jasno da će sad svi paziti na tu statistiku, CR7 nije tip koji će ikome dati povod da se naslađuje na njegov račun. I ne treba podcjenjivati Sassuolo i stavljati ga u kategoriju klubova na kojima će "pumpati" statistiku, tom je klubu poraz 2-1 od Juvea bio prvi u sezoni, te je u jučerašnju utakmicu ušao sa samo dva boda manje od "stare dame".

Na početku sezone Ronaldovi hejteri su likovali napominjući da u Italiji nije tako lako zabijati kao u Španjolskoj, prvenstveno zato što je manjim klubovima teže ukrcati 3-4 komada na susretu, kao što je radio u Primeri. Međutim, jučer je konačno krenuo, vidjet ćemo gdje će se zaustaviti u svibnju. Ili u lipnju, odvede li Juventus do finala Lige prvaka, koji se prvog dana šestog mjeseca igra u Madridu, gradu u kojem je proveo proteklih devet godina...

Cristiano Ronaldo

Juventus

klauzula

golovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter