Kakav specijalac

Real Madrid ga plaćao 28.000 eura po minuti, ali on je odlučio odspavati na klupi dok njegova ekipa gubi


Slaven Knežević
01.02.2019.11:00
Real Madrid ga plaćao 28.000 eura po minuti, ali on je odlučio odspavati na klupi dok njegova ekipa gubi
Getty Images

sažeto

Julien Faubert bit će zauvijek zapamćen po tome da je prije 10 godina zaspao na utakmici Real Madrida i Villarreala


Slaven Knežević
01.02.2019.11:00

Jučer u ponoć završio je zimski prijelazni rok u najvećim europskim ligama i klubovi u nastavak sezone ulaze jači ili slabiji nego u prvom dijelu. Veliki transferi, oni koji stvarno rade razliku, obično se dogode zadnji dan prijelaznog roka, u zadnjim sekundama i budu prava senzacija za navijače.

Ljetni rok je obično jači, ali na zimu je primjerice došao Luis Suarez iz Ajaxa u Liverpool ili Fernando Torres iz Liverpoola u Chelsea. Kada kupuju najveći, onda u klub dolaze najveće zvijezde, ali isto tako i najveći promašaji.

Getty Images

Prije deset godina Realu se dogodio promašaj zbog kojih im se i danas svi smiju, a teško da će netko nadmašiti tako lošu kupovinu. Na zimu 2009. godine Real Madrid je u svoje redove doveo Juliena Fauberta. Iako sada nitko nema pojma tko je taj Francuz, imao je nekog potencijala pa ga je Real posudio od West Hama.

Ipak, u puno većem klubu nije se baš snašao i u pola godine je skupio samo dva nastupa koji nisu bili za pamćenje. No, ono što je za pamćenje je legendarna scena vezana upravo za Fauberta.

Getty Images

Real Madrid je Francuza plaćao 28.000 eura po minuti, a on je klubu davao gotovo ništa. Da stvar bude gora, na utakmici protiv Villarreala je uspio i zaspati na klupi! Vjerojatno mu je plaća bila premala ili mu se jednostavno nije dalo gledati kako njegova ekipa gubi protiv Villarreala pa je odlučio "ubiti oko".

Naravno, nije se dugo zadržao u Realu, a njegov trud je dalje usmjerio karijeru pa je umjesto u najvećim klubovima igrao za West Ham, Bordeaux, Elazigspor, Kilmarnock, finski Inter i na kraju indonezijski Borneo. Danas ima 35 godina i, kao i mnogo puta u karijeri, nema klub.

Getty Images

nogomet

Real Madrid

spavanje

Villarreal

Julien Faubert

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter