VIDEO Čudo prirode sletjelo u Madrid

Real je kupio "čudovište" – 13 mu je godina, a već je visok 218 centimetara! Stručnjaci tvrde: 'Trpjet će nemoguće bolove...'


Dejan Šmehil
25.04.2019.17:00
Real je kupio "čudovište" – 13 mu je godina, a već je visok 218 centimetara! Stručnjaci tvrde: 'Trpjet će nemoguće bolove...'
Instagram

sažeto

Olivier Rioux nedavno je postao član kraljevskog kluba, već je osvojio i prvi pehar s Realom, a zapanjuje njegova visina


Dejan Šmehil
25.04.2019.17:00

Madridski Real prije nekoliko je dana potpisao mladog, 13-godišnjeg košarkaša Oliviera Riouxa. Samo po sebi beznačajna vijest, ali kad u jednadžbu dodate da je riječ o 218 centimetara visokom igraču, onda vam je jasno da je to sve, samo ne običan dan u uredu kraljevskog kluba.

Ovaj poseban dječak rođen je u Montrealu, a svjetsku je slavu stekao kad je video s utakmice gdje igra protiv za nekoliko glava nižih vršnjaka postao viralan. U Realu su to čuđenje ovim čudovišno visokom momkom koji je tek ušao u pubertet odlučili pretočiti u nešto konkretno i doveli ga u svoje redove.

Već je odradio i međunarodni turnir za dječake do 13 godina, a Real je osvojio prvo mjesto. Rioux je u svom debiju postigao 20 poena.

 
 
 
View this post on Instagram

And it’s a win for Real Madrid. #bball #bballblock

A post shared by Olivier Rioux (@olivier.rioux) on Apr 20, 2019 at 4:11am PDT

Složit ćete se, nije baš normalno da 13-godišnjak bude toliko visok pa su se odmah javili i stručnjaci.

"U njegovom slučaju nema ničega abnormalnog, jednostavno ima takve gene. I 15-godišnji brat je otprilike takve visine. Prilično je vjerojatno da su mu oba roditelja visoka preko 200 centimetara", kaže specijalist za sportsku medicinu, doktor Vicente de la Varga.

"Zato što je riječ o genima, ne bi trebao imati nekakvih zdravstvenih problema", tvrdi on.

No, sad dolazi ono "ali"...

 
 
 
View this post on Instagram

Tuff to be small like @stephencurry30 , so much fun at #nbacafebarcelona #somanyquestions ?

A post shared by Olivier Rioux (@olivier.rioux) on Apr 21, 2019 at 3:17pm PDT

"Svakako će trpjeti velike bolove, uobičajene za tinejdžere koji naglo rastu. Dolazit će do upala prepona, koljena, zglobova... Tetive će ga boljeti jer mišićima treba nekoliko tjedana da se prilagode na rast kostiju. A što je nagliji rast, veća je i bol. Dodajte tome još i sportske treninge, pa će stvari biti još gore. Ali, bol će prestati kad prestane rasti. Uz racionalna opterećenja na treningu, kakva zasigurno imaju u Realu, te uz uravnoteženu prehranu, ima velike šanse da postane vrhunski sportaš", zaključuje De la Varga.

Real Madrid

košarka

Olivier Rioux

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter