Veliki povratak bivšeg talenta Dinama

Razočarao se u nogomet nakon 'sukoba' s Bišćanom: 'Igrao sam četiri-pet utakmica, odjednom me više nisu niti zvali, potonuo sam, ali sad sam opet pravi i sretan u novom klubu!'


Vjekoslav Paun
23.04.2019.19:00
Razočarao se u nogomet nakon 'sukoba' s Bišćanom: 'Igrao sam četiri-pet utakmica, odjednom me više nisu niti zvali, potonuo sam, ali sad sam opet pravi i sretan u novom klubu!'
Cropix

sažeto

Maks Slunjski sjajno igra u NK Kurilovcu koji je trenutačno peti klub u 3. HNL Zapad...


Vjekoslav Paun
23.04.2019.19:00

Jedan je od onih koji možda nije imao dovoljno strpljenja, a vrlo vjerojatno i sreće. Upao je u sjajnu, genijalnu generaciju Dinama, brojni su tad ispali iz kombinacija, u toj golemoj količini zvijezda na jednom mjestu...

Danas je 22-godišnji Maks Slunjski zadovoljan u vrhu trećeligaškog nogometa, igra za Kurilovec koji je trenutačno petoplasiran u ligi Zapad.

"Super je atmosfera. Svi dečki se sjajno slažu. Od starih, mlađih, svi su ekipa, stvarno, moram priznati da nisam još bio u nekom klubu da je baš ovakva atmosfera.", reći će Maks.

Odmah je nakon svega nekoliko sekundi razgovora otkrio i formulu:

NK Kurilovec

"Moje mišljenje je da je to velika zasluga i trenera. Taj će sigurno jednom voditi nekog prvoligaša! Kroz tri četiri godine najviše", rekao je.

A trener je Perica Vidak, kojem će sigurno biti drago kad ovo pročita...

"Uprava naravno ima velike zasluge, sve je posloženo na svoje mjesto", reći će veznjak i dodati o ambicijama kluba u ovoj sezoni:

"Možda smo ove zadnje dvije utakmice odigrali nešto slabije, ali svejedno pobjeđujemo, odlika velikih je da dobivaš i kad ne igraš dobro. Moje mišljenje je da ako nastavimo ovako, kako smo igrali, možemo bez problema završiti treći, četvrti."

Može li klub možda računati na njega i u sljedećoj sezoni, iako ima dosta upita za njega?

"Pa, naravno, ja sam tu zadovoljan. No, ako se nešto bolje otvori, možda odem, ali ne znam. Ne bih o tome pričao, jer ništa ne znam. Ali tu sam jako zadovoljan", rekao je Slunjski na temu mogućeg mijenjanja sredine.

NK Krka

A promijenio ih je već dosta. Jedno vrijeme bio je u Dinamu, igrao za U17, U19 selekcije, ali nije se izborio...

"Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj. Dominiraju. U svakoj generaciji, bar kad sam ja tamo bio, tako je reprezentacija Hrvatske. Oni pokupe sve najbolje u Hrvatskoj. Tamo je najveća konkurencija, tamo se teško izboriti. Za nešto više. Možda bi bilo bolje da tamo nekim slabijim igračima daju priliku u manjim klubovima, ne znam. Jer kad izađu u seniore, tamo su već neki drugi, tako da...", priča nam nogometaš Kurilovca.

Jeli to baš bio njegov slučaj, peh u Dinamu gdje mu nije bilo lako izboriti se u dosta sjajnoj generaciji?

"Stvarno mislim da je to bila dosta jaka, možda i najjača generacija, ta '97, '98, ali ne bih to baš tako nazvao. Mislim da nisam u ničemu pogriješio. Meni je to bio dobar potez. Meni je tamo bilo super, bio san sretan. Puno lijepih stvari sam tamo prošao. Nije mi žao za ništa", rekao nam je i dodao:

"Naravno da bih i opet otišao u Dinamo!".

HNS

Poslije je završio u Rudešu, koji je tad trenirao Igor Bišćan, gdje je doživio razočaranje, pomalo i vjeru u nogomet...

"Pao sam. Ne znam kako bih to objasnio. Sve je bilo super, igrao sam prvih tih četiri, pet kola i odjednom, ne znam što se dogodilo... Odjednom sam ispao iz svih tih 18, nisam više uopće niti bio pozivan na utakmice.", kaže i nastavlja:

"A onda te sve to krene, to nezadovoljstvo. Onda više nisam niti dobivao priliku."

Cropix

Nakon tog perioda dosta je pao, otišao u NK Krku, u jednom trenutku igrao za Slogu iz Križa, a odakle je na kraju završio u 3. HNL Zapad.

Vratili smo se na kraju aktualnostima, posljednjoj pobjedi Kurilovca protiv Ponikva...

"Jako sam zadovoljan ovdje, iako ću reći za sebe da zadnjih par kola možda igram mrvicu slabije. Možda sam malo pao zadnje dvije utakmice, pa jedva čekam prvu sljedeću. Stvarno mi je super tamo. Trener mi je velika podrška i dečki su sjajni."

Cropix

nogomet

100posto sport izdvojeno

NK Kurilovec

Maks Slunjski

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter