OVAJ 'TATA' JE VAŽNIJI OD PRAVOG

Putin traži od Habibova oca da ga ne kazni preoštro: 'Kad nas napadnu izvana, svi možemo tako skočiti i napraviti pakao, ali bolje je to izbjeći'


Toni Horvat
11.10.2018.11:00
Putin traži od Habibova oca da ga ne kazni preoštro: 'Kad nas napadnu izvana, svi možemo tako skočiti i napraviti pakao, ali bolje je to izbjeći'
Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

sažeto

Vladimir Putin primio je Habiba Nurmagomedova i njegova oca, koji je najavio oštru kaznu za borca zbog kaosa koji je napravio nakon pobjede nad McGregorom


Toni Horvat
11.10.2018.11:00

Već danima jedna od glavnih priča u svijetu sporta borba je Habiba Nurmagomedova i Conora McGregora, u kojoj je ruski MMA borac pobijedio irskog asa u četvrtoj rundi i odmah zatim preskočio ogradu oktogona te napao čovjeka iz Conorova tima.

Nastao je cijeli skandal, čovjek iz Habibova tima napao je Conora u oktogonu, a šef UFC-a Dana White procijenio je da je bolje da mu šampionski pojas preda izvan samog ringa iz straha da pobješnjela publika ne zaspe oktogon svime što joj dođe pod ruku.

Nurmagomedovu ne ginu suspenzija i novčana kazna, ali najstrašnije posljedice Habib ć doživjeti od vlastita oca Abdulmanapa, također bivšeg borca.

"Bit ću vrlo oštar prema njemu. Upozorio sam ga. Za mene je disciplina najvažnija. U oktogonu radi što od hoćeš, ali izvan njega su civili, djeca, žene i stranci. Tamo bi trebao biti mir", rekao je tata Nurmagomedov.

Međutim, Rus kojeg se najviše pita o svemu, predsjednik Vladimir Putin, jučer je primio obojicu i pokušao umiriti gnjevnog oca.

"Tražit ću od tvog oca da te ne kazni prestrogo jer si postigao glavni cilj, dostojanstveno i uvjerljivo. Razumijem da su te provocirali. Mi u Rusiji smo svi velika obitelj. Ako nas napadnu izvana, ne samo tebe, svi možemo tako skočiti i napraviti pakao, ali bolje je to izbjeći", rekao je Putin. Jer Abdulmanap je možda Habibov tata, ali Putin je 'tata' cjele države...

Habib je pobijesnio jer su iz Conorova kuta vrijeđali njegovu obitelj i muslimansku vjeru, preko čega nije mogao prijeći. Poslije svega se ispričao zbog svoih postupaka, al nije djelovao da mu je imalo žao.

Conor je pak već nazvao Whitea i tražio revanš, jer ovako poniženje uktogonujoš nije doživio.

Vladimir Putin

UFC

Conor McGregor

Habib Nurmagomedov

Abdulmanap Nurmagomedov

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter