GODINA DANA PULSKOG SKEJTPARKA

Skejteri iz cijele regije oduševili vratolomijama na Tapiji ▶️


Vid Barić
28.03.2017.18:55
Skejteri iz cijele regije oduševili vratolomijama na Tapiji ▶️
Slaven Radolović

sažeto

Mladi hrvatski skejter Antonio Peković iz Zagreba je dominirao natjecanjem te zauzeo prvo mjesto u dvije discipline - jam sessionu i skejt utrci. Mario Ivanjko je osvojio priznanje za najbolji trik na natjecanju


Vid Barić
28.03.2017.18:55

Točno na godišnjicu otvaranja pulskoga skejtparka 36 prijavljenih natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i BiH okupilo se kako bi u organizaciji skejt kluba "Wanted" odmjerili snage u tri skejt discipline: jam sessionu u skejtparku, mini rampi i skejt utrci. Pobjedu u jam sessionu na "Tapiji", jednom od najbitnijih skateboarding natjecanja u državi, očekivano je uzeo mladi Antonio Peković iz Zagreba, veliki talent hrvatskog skateboardinga. Čitav je dan jurio kroz skejtpark radeći tehničke trikove s fantastičnim stilom, što ga je u očima sudaca gurnulo ispred Austrijanaca Schmida i Neuholda, koji su se plasirali na drugo, odnosno treće mjesto. Peković je dominirao i skejt utrkom, na kojoj ga apsolutno nitko nije mogao dostići, dok je natjecanje u mini rampi fantastičnim minijaturama na skejtu osvojio austrijanac Samu iz Graza. Nagradu za najbolji trik je osvojio još jedan hrvatski skejter, Mario Ivanjko, i to za trik backside 180 fingerflip preko velikih stepenica u pulskom skejtparku. 

Zvonimir Perić

 

A post shared by Nino Fanuko (@nino_fanuko) on Mar 16, 2017 at 3:28pm PDT

Organizator natjecanja i član kluba "Wanted" Nino Fanuko jedan je od najboljih domaćih skejtera, a osim same vožnje poznat je i po velikom entuzijazmu za poboljšanje uvjeta za skateboarding u Hrvatskoj, a posebno u Istri. Za 100posto je izjavio kako od "Tapije" želi napraviti još veće i u međunarodnim krugovima zapaženije natjecanje, a da je na dobrom tragu svjedoči i subotnja atmosfera iz pulskog skejtparka u kojoj su natjecatelji pred 400 ljudi pokazali odlične vožnje s trikovima koji se mogu vidjeti i na puno elitnijim natjecanjima po svijetu. S obzirom na to da je u skejt kulturi afterparty od iste (ako ne i veće) važnosti od samoga natjecanja, organizator se pobrinuo i za to, pa je program nakon natjecanja iz skejtparka prebačen u slavni pulski klub "Rojc", gdje su se natjecatelji i gledatelji nastavili zabavljati uz glazbu i projekcije domaćih i stranih skejt filmova.

Inače, pulski je skejtpark jedan od najboljih i najuređenijih u državi, a podignut je nakon višegodišnjeg truda i inicijative lokalnih skejtera.

Dizajn samog skejtparka su odradili skejteri sami, što znači da je on vrlo pogodan i dobro osmišljen za vožnju, s čime se slažu i brojni inozemni i domaći skejteri koji opetovano posjećuju ovo natjecanje i skejtpark.

Sudeći po onome što smo imali prilike vidjeti u subotu, budućnost istarske skejt scene je vrlo pozitivna.

Pula

skateboarding

Antonio Peković

skejt

Nino Fanuko

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter