Ukleta staza...

Prvo su vozači umalo poginuli zbog šahta, pa je kamion srušio most, a onda je 'biser' pregazio dvoje ljudi!?


Dejan Šmehil
27.04.2019.14:00
Prvo su vozači umalo poginuli zbog šahta, pa je kamion srušio most, a onda je 'biser' pregazio dvoje ljudi!?
Youtube

sažeto

Sean Gelael diskvalificiran je zbog ugrožavanja života dvojice stjuarda koji su mu pomagali da opet pokrene bolid, a on ih je - pregazio...


Dejan Šmehil
27.04.2019.14:00

Azerbajdžan će sutra (nedjelja) po četvrti put ugostiti utrku formule 1. No, s obzirom na količinu peha koji je zadesio vozače u danima uoči utrke, ne bismo zamjerili organizatorima ako razmišljaju da sve odgode... Dok netko nije stradao.

'Spektakl' je počeo na prvom slobodnom treningu u petak kad britanski vozač George Russell bolidom zapeo za podignuti poklopac šahta koji se nalazi nasred staze (!?). Pa je onda kamion zapeo za most pokušavaju sa staze odvući oštećeni bolid.

Getty

I kao da to nije bilo dovoljno, ovo ludilo preselilo je i u niži rang, formulu 2. Na kvalifikacijskom treningu indonezijskom vozaču Seanu Gelaelu ugasio se bolid. U pomoć je priskočilo pomoćno osoblje i dvojica najrevnijih krenula su ga gurati. No, Gelael je bio nestrpljiv pa nije pričekao da se stjuardi maknu nakon što se bolid opet upalio nego je dodao gas i – pregazio dvojicu pomagača!

Komisija koja nadgleda utrke nije mu zbog toga progledala kroz prste. Diskvalificiran je, odnosno obrisani su mu rezultati ostvareni u kvalifikacijama, ali će imati pravo nastupiti u utrci. Naravno, s posljednje pozicije.

Getty

"Sean Gelael je diskvalificiran jer je pokrenuo bolid i tako ugrozio živote drugih ljudi", službeno je priopćenje vodstva utrke.

Formula 1

Grand Prix

Sean Gelael

Formula 2

GP Azerbajdžan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter