TROLANJE NA NAJJAČE

Provocirao srpskoga košarkaša šahovnicom i na TV-u ga nazvao četnikom ?


Toni Horvat
05.04.2017.12:00
Provocirao srpskoga košarkaša šahovnicom i na TV-u ga nazvao četnikom ?
Twitter

sažeto

Sirota novinarka od hrvatske je zastave mislila da je srpska, a da je njen vlasnik obožavatelj Nikole Jokića. Hrvat je oduševljeno prihvatio njenu pogrešku i iskoristio situaciju za brutalno trolanje


Toni Horvat
05.04.2017.12:00

Prosječnom Amerikancu zemljopis i nacionalna obilježja drugih zemalja definitivno nisu jača strana, što je dokazala televizijska novinarka na NBA utakmici između New Orleans Pelicansa i Denver Nuggetsa, za koje igra izvrsni mladi srpski centar Nikola Jokić.

Na utakmici u New Orleansu na tribinama se pojavio navijač sa hrvatskom zastavom, a očito mu je jedini cilj bilo provociranje srpskoga košarkaša. No kad mu je prišla novinarka, uvjerena da je riječ o Jokićevu fanu sa srpskom zastavom, njegovo se trolanje popelo na sasvim novu razinu.

Iako zasad na internetu još nema snimke razgovora, brojni Srbi koji su gledali utakmicu raspisali su se po forumima i na Redditu o provokatoru koji je njihova miljenika nazvao četnikom.

Novinarki je objasnio da je to srpska zastava i da ju je kupio putem interneta te joj "prodao foru" da je Jokićev nadimak u Srbiji Četnik, valjda u nadi da će se taj naziv za centra Nuggetsa proširiti i u Americi. Da se radi o Hrvatu, a ne maštovitom američkom trolu iz New Orleansa, dokazuje i činjenica da prijatelj koji je sjedio s njegove desne strane nosi oko vrata lančić sa šahovnicom.

U klubovima u kojima igraju hrvatski ili srpski košarkaši mediji su uglavnom već naučili razlike između dviju zemalja, no u New Orleansu nema ni Hrvata ni Srba, kako u košarci, tako ni u bilo kojem drugom sportu, pa se neupućenost dotičnoj Amerikanki može tolerirati.

Reuters

Iako, da se ne lažemo, svi bismo drukčije reagirali da se na gostovanju Philadelphije pojavio Srbin sa hrvatskom zastavom i objašnjavao Amerikancima da Darija Šarića u Šibeniku nisu prozvali Šiši, nego Ustaša.

Inače, Denver je dotičnu utakmicu dobio 134-131, a Jokić je zabio 21 koš uz 12 skokova. U sezoni je na prosjecima od 16,6 koševa, 9,7 skokova i 4,9 asistencija, a sa šest triple-double učinaka četvrti je u NBA ligi iza Russella Westbrooka (41), Jamesa Hardena (20) i LeBrona Jamesa (12).

navijač

Nikola Jokić

New Orleans

Denver Nuggets

šahovnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter