Probila je 'led' Modriću i ekipi u Kataru

'Pozvali su me i ja sam pozivnicu sjajno iskoristila! Nakon karijere, nadam se poslu u diplomaciji, pa možda i izvan Hrvatske'


Vjekoslav Paun
28.05.2019.08:00
'Pozvali su me i ja sam pozivnicu sjajno iskoristila! Nakon karijere, nadam se poslu u diplomaciji, pa možda i izvan Hrvatske'
Getty Images

sažeto

Ana Šimić osvojila je drugo mjesto u prvom izazovu sezone, otvaranju Dijamantne lige na Bliskom istoku...


Vjekoslav Paun
28.05.2019.08:00

U jubilarnoj desetoj seniorskoj sezoni stvari nikako nisu mogle bolje započeti. Negdje oko njezina 29. rođendana odjeknula je vijest o sjajnom drugom mjestu na natjecanju Dijamantne lige u Kataru...

"Poziv nisam mogla odbiti", reći će Ana Šimić, hrvatska atletičarka.

Skakala je u Dohi, tamo gdje će biti i Svjetsko atletsko prvenstvo, ali i Svjetsko nogometno prvenstvo...

"Vruće je tamo uvijek, tako da nikome nije lako", nasmijat će se.

Getty Images

Hrvatska atletičarka rodom iz Gradačca imala je uspona i padova u svojoj karijeri. Pamti zlato s Mediteranskih igara u Turskoj, sjajnih, za nju rekordnih 199 cm iz Züricha iz 2014. godine, ali od tad upala je u "rupu", nije bilo sjajnih rezultata.

I zato je ovaj početak sezone, godine u kojoj će se loviti i norma za Olimpijske igre, izuzetan za mladu Zagrepčanku s prebivalištem u Splitu.

"Dobro je sve bilo. Nismo planirali tako rano krenuti obzirom da sezona traje sve do listopada, ali super je ispalo. Zvali su nas da dođemo na tu Dijamantnu ligu, onda smo pristali naravno i pogodili smo, super je ispalo. Tako da smo dobro zagrijani za početak šestog mjeseca, za novi izazov, kakav je zapravo bio plan za start sezone.", otkrit će nam Ana.

Kakva su joj sad očekivanja obzirom na odličan uzlet, drugo mjesto u Dijamantnoj ligi?

"Pa super je bilo obzirom da smo još u treningu. Tako da smo jako zadovoljni i naravno da sad s dozom optimizma gledamo na sljedeća natjecanja. Bolje se osjećam i nadam se da će biti bolje nego prethodne sezone."

Getty Images

Što to znači u brojkama za 2019. godinu?

"Pa nisam si nešto razmišljala na takav način. Ove sezone je Svjetsko prvenstvo i tu je norma 194 cm. A i sad se za Olimpijske igre računa norma od 196 cm, pa su to moji neki glavni ciljevi ove godine. Pa tako da uhvatiti neku od te dvije norme bi bilo sjajno.", rekla je Šimić.

Kako je skakati sad kad više "nema" Blanke na natjecanjima, jeli joj lakše ili teže, sad kad je pritisak možda i veći u njezinoj disciplini? Vlašić se priprema za Olimpijske igre, ali na natjecanjima je nije bilo dosta dugo...

"Pa nikad nisam razmišljala na takav način. Blanka se priprema za Olimpijske igre, tako da nas ona iznenadi svake godine, dvije, tako da i od nje možemo sigurno svašta očekivati.", rekla je naša atletičarka.

Damir Krajac / CROPIX

Ana i dalje živi na relaciji između Zagreba i Splita, jednim djelom je i fakultet za to zaslužan. Svakako atipično za sportašicu Ana je izabrala studij upravnog prava na Pravnom fakultetu...

"Završila sam specijalistički upravni i sad sam na diplomskom studiju međunarodnih odnosa i diplomacije.", reći će.

Je li to strategija za drugu karijeru nakon prvobitne, sportske?

"Nadam se da - da. Ciljam neke međunarodne organizacije, vjerujem nešto vezano za sport. Ali međunarodni. Malo je teže tu u Hrvatskoj", smije se.

"A i voljela bih živjeti u inozemstvu. Zašto ne. Danas je sve blizu. S niskobudžetnim avionima sve je blizu, u dva dana prođe se Europa i autom", zaključit će ovaj blitz-intervju.

Getty Images

100posto sport izdvojeno

atletika

Ana Šimić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter