VIDEO: ISTINSKI SPORTSKI JUNACI

Pozor! Ovo su utrke koje morate vidjeti: Imamo nove svjetske sprinterske rekordere u konkurenciji stogodišnjaka


Toni Horvat
18.03.2018.18:30
Pozor! Ovo su utrke koje morate vidjeti: Imamo nove svjetske sprinterske rekordere u konkurenciji stogodišnjaka
Twitter

sažeto

Julia 'Uragan' Hawkins (102) i Orville Rogers (100) pomiču granice!


Toni Horvat
18.03.2018.18:30

U SAD-u se svake godine održavaju dvoranska atletska prvenstva za starije građane, zahvaljujući kojima svijet dobiva nove sportske junakinje i junake, a ove godine oni su Julia Hawkins i Orville Rogers.

Ne, oni nisu pobijedili u utrkama u konkurenciji atletičara od 80 godina naviše. Štoviše, bili su posljednji. Ali i najstariji.

Gđa. Hawkins, koju zovu Hurricane, odnosno Uragan, ima 102 godine i s vremenom od 24,79 sekundi u utrci na 60 metara postavila je novi svjetski rekord za stogodišnjake.

G. Rogers lani je postao viralni hit kad je kao 99-godišnjak pobijedio sedam godina mlađeg protivnika, a ovaj put, nakon što je napunio 100 godina, 60 metara je istrčao na 19,13 sekundi, što je također novi svjetski rekord u konkurenciji stogodišnjaka.

Rogers je, inače, vrlo svestran trkač te več drži svjetske rekorde na 400 m u konkruneciji 95+ te na milju u konkurenciji 90+, a prošle je jeseni obilježio stoti rođendan tako što su on i njegova obitelj kombinirano istrčali 100 milja.

E, sad... Ovo nam stvarno daje da se zamislimo. Kao prvo, treba doživjeti stotu, a onda i biti u dovoljno dobrom stanju za trčati, a ne završiti u bolnici. Ali istrčati 60 metara za manje od 20 sekundi? Većina nas će biti sretna ako u takvom stanju bude sa 70 godina, a kamoli sa 100.

Naš naklon, g. Rogers i gđo. Hawkins, vi ste pravi sportski junaci!

utrka

svjetski rekord

stogodišnjaci

Julia Hawkins

Orville Rogers

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter