VIDEO: Šokantne scene u elitnom rangu

Poznati sudac pozorno je pratio jedan napad, a onda se sasvim iznenada srušio: Svi su upozoravali da će se to jednog dana dogoditi!


Dejan Šmehil
20.05.2019.10:50
Poznati sudac pozorno je pratio jedan napad, a onda se sasvim iznenada srušio: Svi su upozoravali da će se to jednog dana dogoditi!
Getty

sažeto

Victor Hugo Hurtado sudio je nogometnu utakmicu bolivijske prve lige na 4150 metara nadmorske visine i samo se srušio...


Dejan Šmehil
20.05.2019.10:50

Tužne vijesti dolaze iz Bolivije, iz tamošnjeg elitnog nogometnog ranga. Na utakmici klubova Always Ready i Oriente Petrolero došlo je do tragedije i smrti nogometnog suca.

Victor Hugo Hurtado u 54. minuti dvoboja pozorno je pratio jedan napad, a onda je odjednom samo počeo teturati i na kraju se srušio na zemlju.

Odmah mu je pružena pomoć, hitno je prebačen i u bolnicu, ali nije mu bilo spasa... Iako se još uvijek istražuje što je prouzročilo njegovu iznenadnu i šokantnu smrt, bolivijski mediji nagađaju da je 32-godišnji djelitelj pravde pretrpio srčani udar.

I tako je opet u prvi plan, nakon ove tragedije, iskočila rasprava oko toga do koje se nadmorske visine smije igrati vrhunski sport. Naime, utakmica Always Readyja i Oriente Petrolera odigrana je na 4150 metara iznad mora, na Gradskom stadionu Villa Ingenio u El Altu, nadomak La Paza.

Juan Pasten Penafiel

Mnogi liječnici i stručnjaci iz polja medicine upozoravaju da se vrhunski sport ne bi trebao prakticirati u tako ekstremnim uvjetima bez dovoljno vremena za aklimatizaciju. Fifa, u načelu, brani takve događaje.

Kako god, život jednog mladog čovjeka bespovratno je izgubljen...

nogomet

smrt

tragedija

sudac

Bolivija

Victor Hugo Hurtado

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter