Revolucija na klupi

Poznati engleski klub za glavnog trenera doveo heroja Manchester Uniteda i pisca nogometnih krimića!?


Dejan Šmehil
18.07.2019.17:00
Poznati engleski klub za glavnog trenera doveo heroja Manchester Uniteda i pisca nogometnih krimića!?
Getty

sažeto

Steve Bruce zamijenio je Rafu Beniteza na mjestu menadžera Newcastlea, a malo je poznato da se okušao i kao književnik


Dejan Šmehil
18.07.2019.17:00

Newcastle United već godinama ne igra važnu ulogu u engleskom nogometu. Davno su prošli oni slavni dani iz sredine 1990-ih. Sad tavore u sredini tablice s tendencijom prema dolje. No, ipak su Svrake došle na naslovnice ovih dana.

Na poziciju glavnog trenera imenovali su – pisca krimića! Nakon što je Rafa Benitez digao sidro poslije tri sezone na klupi crno-bijelih, omraženi vlasnik kluba Mike Ashley imenovao je za novog menadžera Stevea Brucea.

Poznato je to ime u engleskim nogometnim krugovima, vodio je čitav niz osrednjih klubova, a u njegovom životopisu stoji i da je bio kapetan momčadi koja je osvojila Premier ligu.

Heroj Manchester Uniteda

Da budemo precizniji, heroj je Manchester Uniteda, a često ga znaju opisati  i kao stopera s kojim nije bilo šale i koji je možda ponajbolji engleski branič koji nije zaigrao za reprezentaciju.

Ali malo ljudi zna da je Bruce 1999. godine objavio tri kriminalističke novele koje se vrte oko nogometnih tema, a takav im je i naziv – Napadač!, Stoper!, Branič!.

I sam trener ih naziva smiješnima, ali su u zadnje vrijeme dobile na popularnosti.

Seamas O'Reilly

"Knjige su pune otmica, izdaja i napetosti. Pri kraju jedne, snajperist pogađa loptu koja se nalazi pod nogama trenera dok stoji u svom tehničkom prostoru na kraju utakmice", kaže jedan koji je pročitao Bruceove novele.

Knjige mu nisu bile uspješnice, a Newcastleovi navijači mogu se samo nadati da će puno bolje Bruce 'pisati' povijest svog novog kluba.

nogomet

Premier liga

knjige

Newcastle United

pisac

Steve Bruce

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter