Video: Rade što požele, a prosvjeduju

Povukli se iz Rudeša, u Istru doveli 21 stranca: U Alavesu odlučili 'pokopati nogomet' i šokirali vodstvo lige


Slaven Knežević
12.02.2019.14:00
Povukli se iz Rudeša, u Istru doveli 21 stranca: U Alavesu odlučili 'pokopati nogomet' i šokirali vodstvo lige
Getty Images

sažeto

Navijači Alavesa odlučili su tribinom prošetati noseći lijes u znak protesta protiv La Lige koja ih ne poštuje 


Slaven Knežević
12.02.2019.14:00

Grupacija Baskonia Alaves u čijem je sastavu prošle godine bio Rudeš, a ove je Istra 1961, nastavila je s politikom trpanja stranaca u HNL. Brojni igrači koji su u vlasništvu grupacije nemaju gdje igrati ili se pak oporavljaju od ozljeda pa ih se šalje u Istru.

Do Alavesa, najvećeg kluba u sastavu grupacije, doći će samo najbolji, no i to nije neka razina kvalitete kada se gleda Španjolska liga u kojoj je Alaves zapravo ono što su Istra ili Rudeš u HNL-u, mali klub. Istina je da su trenutno šesti na tablici, no nemaju onaj nivo respekta koji imaju drugi.

To je najbolje pokazala situacija s ligaške utakmice koju su u ponedjeljak igrali Alaves i Levante i u kojoj je domaćin slavio s 2-0. Alaves je upravo tom utakmicom prekinuo post koji je trajao od 5. siječnja i nakon remija i tri poraza upisao prve bodove i zasjeo na šesto mjesto s 35 osvojenih bodova.

Utakmicu je obilježio prosvjed navijača i to protiv modernog nogometa. Istog onog koji u Istru trpa njihove strance i uništava razvoj, a i istog onog koji je ulaganjem u igrače uspio dovesti ekipu poput Alavesa do šestog mjesta La Lige.

Ipak, u ponedjeljak je stadion bio gotovo prazan nakon početka utakmice. Bio je to način da navijači pokažu da se ne slažu s prebacivanjem utakmice na ponedjeljak zbog televizijskih prava. Kasnije su popunili tribine, ali stadion su i napustili prije kraja susreta.

Uz to, nezadovoljni rasporedom i time što ih vodstvo La Lige ignorira, dio navijača je na tribinama upriličio sprovod modernom nogometu. Navijači su noseći lijes prošetali po tribini, a popraćeni su odobravanjem i transparentima koji izražavaju sućut nogometu.

nogomet

HNL

navijači

La Liga

Istra 1961

Alaves

Levante

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter