Video: ZAUVIJEK SE POZDRAVIO S POZNATIM LEDENJAKOM

Slovenski snowboarder posljednji put 'razvalio' Dachstein


Vid Barić
01.08.2017.08:00
Slovenski snowboarder posljednji put 'razvalio' Dachstein

sažeto

Svjetska snowboarding scena je vijest o konačnom kraju bordanja na kultnom ledenjaku Dachstein dočekala s velikom tugom, a Slovenac Žiga Rakovec se odlučio pozdraviti video-montažom


Vid Barić
01.08.2017.08:00

Dachstein glečer u blizini austrijskog mjestašca Schladminga je u posljednjih petnaestak godina bio omiljena ljetna destinacija europskih snowboardera. Brojni rideri koji jednostavno nisu mogli dočekati iduću zimu 'odselili' bi početkom svibnja na Dachstein te bi na 3000m bordali sve do srpnja. Legendarni Dachstein je čitav niz godina bio magnet i za hrvatske snowboardere, od kojih su mnogi upravo ondje 'odgojeni' kroz brojne treninge i dane provedene na ljetnom snijegu glečera.

Nažalost, uslijed globalnoga zatopljenja i povlačenja ledenjaka, austrijske su vlasti odlučile prekinuti dugu tradiciju ljetnog snowboardinga na tom glečeru te su iz uprave skijališta poručili kako bordanja na ledenjaku više neće biti.

Europska i svjetska snowboarding scena ovu je vijest dočekala s velikim razočarenjem i tugom, s obzirom na kultni status ledenjaka i uvjete koje je pružao za snowboarding.

Ponajbolji slovenski snowboarder, član YOUGOFIRST ekipe i trener mlade hrvatske snowboarding reprezentacije, Žiga Rakovec (29), s omiljenim se ledenjakom odlučio pozdraviti video-montažom snimljenom upravo na zadnje dane bordanja na Dachsteinu.

Sentimentu i tuzi unatoč, Žiga je opet totalno razvalio snowboarding u novoj video-montaži, a kako izgleda ljetno snowboardanje na glečeru pogledajte u nastavku.

Dachstein forever | Ziga Rakovec from GRABIT media on Vimeo.

100posto ekstremno

snowboarding

Dachstein glečer

ljetno bordanje

Žiga Rakovec

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter