VIDEO: KAKAV MIKS LUDIH TRIKOVA!

Ponajbolji hrvatski skejteri Antonio Peković i Domagoj Gudac na legendarnoj 'džamiji'


Vid Barić
01.09.2017.09:00
Ponajbolji hrvatski skejteri Antonio Peković i Domagoj Gudac na legendarnoj 'džamiji'

sažeto

Switch vožnja, normalna vožnja, niz stepenice, uz stepenice - dečki su u novi skejt video uključili jednostavno sve


Vid Barić
01.09.2017.09:00

U vremenima sveopće komodifikacije javnog prostora, lijepo je vidjeti da je jedan zagrebački trg ostao skoro pa ekskluzivno okupljalište skejtera. Dok je u devedesetima ulični skateboarding bio gotovo standard, od dvijetisućitih naovamo skejteri su sve više bili izguravani iz javnih prostora. Počeli su voziti u unajmljenim halama i specijaliziranim skejtparkovima.

Kako je skateboarding ipak nastao na ulicama, ulice i javni trgovi oduvijek su bili prioritet za vožnju. Unatoč dozi represije koja je okupirala skateboarding u posljednjem desetljeću, street skateboarding je preživio, a brojne svjetske metropole i danas imaju barem nekoliko mjesta na kojima je dozvoljeno skejtati u užim središtima grada. U Zagrebu je takav slučaj s Trgom žrtava fašizma, odnosno popularnom "džamijom", na kojoj su odgojene brojne generacije zagrebačkih skejtera, a upravo se stvaraju i nove. Ovaj plejs za skateboarding je poznat i van granica Hrvatske, a brojni skejteri koji posjete Zagreb prvo završe ondje skejtati, kako zbog odlične podloge tako i zbog razno-raznih zidića i stepenica uokolo.

Ovu priliku dobrano koriste i ponajbolji zagrebački skejteri novije generacije Antonio Peković i Domagoj Gudac koje se ondje može sresti kako skejtaju gotovo svaki dan. U novom video-editu kojega su snimili u čast svojoj Wanted ekipi, Gudac i Peko doslovno razvaljuju skejt linije. Switch vožnja, normalna vožnja, niz stepenice, uz stepenice - dečki su uključili sve, a najbolje je da se uvjerite sami i kliknete play. Bila bi stvarno šteta da propustite ove brutalne domaće skejt linije.

Zagreb

100posto ekstremno

skateboarding

Antonio Peković

džamija

trg

Domagoj Gudac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter