FOTO: Šok u Španjolskoj

Pomela konkurenciju i osvojila veliki turnir, a onda ostala neugodno iznenađena kada je za nagradu dobila vibrator: 'Nije to seksizam!'


100posto
22.05.2019.21:00
Pomela konkurenciju i osvojila veliki turnir, a onda ostala neugodno iznenađena kada je za nagradu dobila vibrator: 'Nije to seksizam!'
Getty Images / Ilustracija

sažeto

Elizabeth Sado Garriga ostala je neugodno iznenađena nagradom za osvajanje skvoš turnira koji je organizirao španjolski Oviedo


100posto
22.05.2019.21:00

Svijet sporta ostao je u šoku nakon jednog ženskog skvoš turnira u Španjolskoj. Elizabeth Sado Garriga i Olaya Fernandez došle su do finala ovog natjecanja. Zasluženo je slavila Garriga koja je podigla pehar, a onda, baš kao i njena suparnica, ostala u šoku.

Osim trofeja koje su podigle, dobile su i poklon paket u kojem se nalazio masažer za noge, vosak za depilaciju i - vibrator! Kada su djevojke otvorile paket ostale su neugodno iznenađene i odmah su poslale žalbu nacionalnom skvoš savezu.

Organizatore turnira, skvoš klub Oviedo, optužile su za seksizam. Iz kluba su se vrlo brzo ispričali natjecateljicama i napisali kako nisu imali namjeru nikoga uvrijediti, ali i dodali kako njihov poklon nije seksistički.

Kako bi smirili strasti odlučili su da ove godine više neće organizirati turnire, a Španjolski skvoš savez je pokrenuo istragu. Glasnogovornica Saveza ogradila se od nagrade i izrazila zabrinutost.

"Ovo je seksizam! Nismo znali kakve nagrade će dobiti natjecateljice. Nema smisla da se klub ispriča, a onda smatraju da se ne radi o seksizmu", rekla je glasnogovornica Saveza Maribel Toys.

seksizam

vibrator

skvoš

Oviedo

newsletter

Prijavite se na Newsletter