PREDSTAVLJAMO SUDIONIKE SP-A (17)

Petković i njegovi 'Švicarci' bacaju sve karte na utakmicu sa Srbijom, a neki već maštaju o Njemačkoj


Vjekoslav Paun
31.05.2018.21:00
Petković i njegovi 'Švicarci' bacaju sve karte na utakmicu sa Srbijom, a neki već maštaju o Njemačkoj
Reuters

sažeto

Vladimir Petković izbornik je Švicarske koja sanja osminu finala i utakmicu protiv Njemačke


Vjekoslav Paun
31.05.2018.21:00

Već godinama, desetljećima, Švicarska ima respektabilnu reprezentaciju, a to je posljedica dugogodišnjeg rada, ali i sreće s odličnim talentima s kojima raspolažu...

Naime, reprezentacija, kojoj je u 70-ima i Ćiro Blažević bio izbornik, tradicionalno se oslanja na golemi bazen talenata s područja bivše Jugoslavije. Kombinacija odličnih gena sa sjajnim radnim navikama Švicaraca rezultirat će i dobrim rezultatima, a upravo to se događa sa Švicarcima zadnjih godina.

"Cilj je proći skupinu", reći će Vladimir Petković, bivši veznjak Sarajeva i brojnih švicarskih klubova.

Najbolji rezultat Švicarci su imali 1934., 1938. i 1954. godine, kada su izborili četvrtfinale prvenstva. Nikad dalje od toga. Osvojili su i srebrnu olimpijsku medalju u nogometu, ali bilo je to 1924. godine. Nažalost po njih, 2006. godine su uspjeli ispasti sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj bez da su primili gol, a kada su bili su-domaćini EURO-a dvije godine kasnije, nisu prošli grupnu fazu natjecanja.

"Skupina je teška. Brazil, Srbija, Kostarika, sve su to jake reprezentacije, svakom susretu moramo se maksimalno posvetiti", reći će Petković.

"Kostarika i Srbija su momčadi koje možemo dobiti. I ako sve bude prema planu, igrat ćemo protiv Njemačke u osmini finala", napisat će Blick, popularne švicarske novine.

Sve bi mogla odrediti utakmica protiv Srbije, čini se da će to biti ključna utakmica ove skupine...

nogomet

SP 2018.

Švicarska

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter