Tko je bolji, PES ili FIFA?

PES jednostavno nema nikakve šanse: FIFA probila sve rekorde nogometnih simulacija, a dominira i na mobitelima


Slaven Knežević
11.09.2018.17:00
PES jednostavno nema nikakve šanse: FIFA probila sve rekorde nogometnih simulacija, a dominira i na mobitelima
EA Sports

sažeto

FIFA 18 prodana je u 24 milijuna primjeraka, a cijeli serijal drži rekord s 260 milijuna prodanih kopija. PES je na oko 100 milijuna


Slaven Knežević
11.09.2018.17:00

EA Sports napravio je sjajan posao s posljednjim izdanjem svoje megapopularne nogometne simulacije FIFA-e 18 koja je postala najprodavanija nogometna igra svih vremena. EA Sports se pohvalio kako je prodano 24 milijuna primjeraka što je nešto manje od 10 posto ukupnih prodanih primjeraka od kada je 1995. pokrenut serijal.

FIFA je u svojoj povijesti prodala 260 milijuna kopija, a najveći konkurent, Konamijev PES, nije niti na polovici tog broja s ukupno 100 milijuna prodanih primjeraka od početka serijala. FIFA je tako i najprodavaniji serijal sportskih igara u povijesti, no FIFA 18 nije srušila rekord prodaje kada govorimo o sportskim simulacijama.

Rekord i dalje drži Wii Sports koji je dolazio u paketu s Nintendovom Wii konzolom. Wii je prodan u više od 82 milijuna primjeraka i to je rekord koji i danas stoji. FIFA 18 može svoju popularnost zahvaliti i besplatnom World Cup modu koji je izašao netom prije SP-a u Rusiji i podigao prodaju u jeku masovne nogometne euforije. EA Sports se može pohvaliti i sa sjajnim rezultatima na tržištu mobilnih igara gdje je FIFA Mobile preuzeta 193 milijuna puta, više od bilo koje druge nogometne simulacije za mobilne uređaje.

PES sve više gubi korak za svojim rivalima. Najnovija verzija PES-a, PES 2019, u Ujedinjenom Kraljevstvu je doživio pad od 42 posto u odnosu na prošlo izdanje u istom periodu, a nova FIFA izlazi 28. rujna i trebala bi biti još bolja nego rekordna FIFA 18.

esport

FIFA

nogometna simulacija

FIFA 18

Pes

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter