Real dobiva novu 'sedmicu'

Perez je spreman iskrcati 250 milijuna eura za brutalnog napadača koji će voditi 'kraljeve' idući 10 godina: 'Novi Ronaldo' dobiva plaću od 28 milijuna eura


Slaven Knežević
14.03.2019.11:00
Perez je spreman iskrcati 250 milijuna eura za brutalnog napadača koji će voditi 'kraljeve' idući 10 godina: 'Novi Ronaldo' dobiva plaću od 28 milijuna eura
Getty Images

sažeto

Kylian Mbappe trebao bi u dobiti 'Ronaldovu' sedmicu i čak 28 milijuna eura po sezoni kada idućeg ljeta potpiše za Real Madrid


Slaven Knežević
14.03.2019.11:00

Florentino Perez je krenuo u potragu za nasljednikom Cristiana Ronalda, no njegovo ime se već neko vrijeme zna. Realu treba igrač koji će u godinama koje dolaze držati klub na samom vrhu svjetskog nogometa i koji će još dugo trajati.

Tko bolje odgovara onome što Perez traži nego Kylian Mbappé. 20-godišnji francuski napadač proglašen je najboljim mladim igračem na svijetu i pred njim je sjajna karijera. Iako je još mlad, već sada je jedan od najboljih nogometaša današnjice, a u Realu su ga htjeli još i prije nego što je otišao u PSG.

Getty Images

Ove sezone je u 33 utakmice u dresu PSG-a zabio 29 golova i upisao 15 asistencija, a čim se Zidane vratio na klupu Reala poručio je predsjedniku da ga pod hitno dovede. Perez naravno nije imao ništa protiv, a osim što je spreman na račun PSG-a uplatiti 250 milijuna eura, spreman je i od mladog Mbappéa napraviti pravu megazvijezdu kakve su svojstvene samo Realu.

Perez će tako Mbappéu dati broj sedam koji je nakon Ronalda nosio Mariano Diaz kojeg se u klubu rješavaju kako bi napravili mjesta za nova pojačanja. Osim sedmice koja je tradicionalno vrlo važan broj u Madridu i označava pravog vođu na terenu i najveću zvijezdu, Mbappé će taj status osjetiti i na novčaniku.

Getty Images

Na njegov račun bi svake sezone trebalo sjesti 28 milijuna eura i to je tek za početak njegove španjolske avanture. Razmišljali su u Realu i o Neymaru, ali Mbappé je šest godina mlađi i puno manje problematičan od Brazilca.

Španjolski mediji pišu i kako bi sami francuski napadač volio doći u Madrid jer je počeo pokazivati nezadovoljstvo u PSG-u. Obećana mu je sjajna ekipa i veliki projekt za budućnost, ali francuski prvak ipak nije među najboljima u Europi, ma koliko se trudili. Toga mu je dosta i želi otići s Parka prinčeva već na ljeto.

Navijači Reala tako će napokon dobiti zvijezdu koju su čekali proteklih nekoliko prijelaznih rokova, a koja je postala nužnost odlaskom Ronalda.

Real Madrid

transfer

PSG

Kylian Mbappe

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter