'RAZVALIO' NA KRKU

Paraliziran je od struka nadolje, ali oduševljava vratolomijama na dasci ▶️


Vid Barić
17.06.2017.08:15
Paraliziran je od struka nadolje, ali oduševljava vratolomijama na dasci ▶️

sažeto

Emanuele 'Meme' Pagnini je jedan od ponajboljih svjetskih wakeboardera s invaliditetom. Predstavljamo njegove pobjedničke vožnje s nedavnog natjecanja na Krku


Vid Barić
17.06.2017.08:15

Na Krku je održano tradicionalno wakeboarding natjecanje u organizaciji wakeboarding kluba na Puntu. Natjecanje je održano u kategoriji wakeboardinga te wakeboardinga za osobe s invaliditetom, odnosno "seated wakeboardinga". Zanimljivo, "seated wakeboarding" je disciplina koja je potekla upravo s Punta, gdje je skupina entuzijasta prije petnaestak godina započela razvijati sistem wakeboardinga za osobe s invaliditetom.

Tijekom godina je sport evoluirao pa su sada 'sjedeći wakeboarderi' u mogućnosti raditi teške i zahtjevne trikove, zahvaljujući poboljšanjima u proizvodnji posebno specijaliziranih stolica u kojoj vozač sjedi na dasci. Jedan od ponajboljih 'sjedećih wakeboardera' je Talijan Emanuel 'Meme' Pagnini, koji je paraliziran od struka nadolje, a osvojio je krčko natjecanje protekloga vikenda.

Ekskluzivno na portalu 100posto predstavljamo njegove pobjedničke vožnje s Krka, a u nadolazećim danima ćemo predstaviti i vožnje ostalih vozača kroz videoreportažu natjecanja.

Uživajte u Emanueleovoj vožnji!

natjecanje

wakeboarding

Punat

Emanuele Meme Pagnini

seated wakeboarding

lift

sjedeći wakeboarder

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter