NA GOLD CUPU

Ovo je prvi klinac rođen u ovom tisućljeću koji je zabio gol na velikom nogometnom natjecanju


Toni Horvat
08.07.2017.16:30
Ovo je prvi klinac rođen u ovom tisućljeću koji je zabio gol na velikom nogometnom natjecanju
Reuters

sažeto

Alphonso Davies rođen je u studenome 2000. u Gani, s pet godina se preselio u Kanadu, prošlog mjeseca je dobio državljanstvo, a odmah nakon toga pozvan je u reprezentaciju, za koju je zabio dva gola u prvom nastupu na Gold Cupu


Toni Horvat
08.07.2017.16:30

Niste čuli za Alphonsa Daviesa? Bez brige, nije to nikakva sramota. Dečko je rođen u studenome 2000. u Gani, u izbjegličkom kampu, a kad je imao pet godina, s obitelji se preselio u Kanadu, gdje je naučio igrati nogomet, a prije mjesec dana dobio je kanadsko državljanstvo.

Dečko je očito dovoljno velik talent, ili Kanada jednostavno nema boljih igrača, da je odmah nakon dobivanja putovnice dobio i poziv u kanadsku reprezentaciju te debitirao na prijateljskoj utakmici protiv Curacaoa i upao u momčad za Gold Cup.

I odmah u prvoj utakmici na Prvenstvu Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba zabio je dva gola, postao najmlađi strijelac u povijesti kanade i u povijesti Gold Cupa, ali i prvi nogometaš rođen u ovom tisućljeću koji je postigao gol na velikom natjecanju.

Davies je u pobjedi protiv Francuske Gvajane u New Jerseyu postigao svoj prvi gol za vodstvo 3-0, a kasnije i drugi za konačnih 4-2.

Kanada je na Gold Cupu, osim s Francuskom Gvajanom, u skupini s Kostarikom i Hondurasom, a ako se iskaže i na te dvije utakmice, možda i uvede Kanadu u četvrtfinale, ne treba sumnjati da će se vrlo brzo javiti europski velikani koji će ga pokušati dovesti dok mu vrijednost ne nabubri.

Kanada

Gold Cup

Alphonso Davies

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter