S novim 'stadionom' rastu im ambicije

Ovaj zagrebački klub dobiva novu infrastrukturu i ciljaju velike stvari: Stigao je i nekadašnji igrač Dinama kao veliko pojačanje!


Vjekoslav Paun
21.05.2019.19:00
Ovaj zagrebački klub dobiva novu infrastrukturu i ciljaju velike stvari: Stigao je i nekadašnji igrač Dinama kao veliko pojačanje!
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

NK Nur imat će promociju u viši rang (ako zadrže bodovnu prednost), a nedaleko od džamije raste i sportski centar...


Vjekoslav Paun
21.05.2019.19:00

Prije desetak godina pompozno su otvoreni radovi nakon što su dobili svoj centar, gostovao je tamo i Dinamo (uostalom na fotografiji je Luka Modrić u jednom od prodora), a ovih dana finiširaju se radovi i do jeseni očekuje se otvorenje sportsko-rekreacijskog centra Nur-Borovje.

Svlačionice su pri kraju, teren s umjetnom travom već je gotov, a uredit će se i igrališta za mali nogomet, teniski tereni...

Zajedno s tim infrastrukturnim uzletom raste i sami klub NK Nur, koji polako grabi prema Prvoj zagrebačkoj ligi. Zauzeli su prvo mjesto s dva boda prednosti ispred najvećeg konkurenta (Polet), a ambicije su velike...

Screenshot/Nur

"Odradili smo dobar posao, još malo nam je ostalo do kraja. Kvalitetno smo prošli pripreme i svi su dali svoj maksimum, igrači i uprava. I eto ispalo je sjajno, trud nam se vratio. Imamo nešto lakši raspored do kraja i trebali bi na sjajan način završiti ovu priču", kaže nam Jasmin Ičanović, trener "zelenih".

Ambicije kluba sigurno su se podigle paralelno uz građevinske radove...

"To će sigurno izgledati odlično. Imamo sve više djece u klubu i klub se diže na jednu veću razinu i svi smo sretni zbog toga.", a generalno o ambicijama kluba kaže:

"Kad se sve ovo završi, ambicije kluba će sigurno porasti. Treba vidjeti gdje ćemo biti, treća, možda druga liga, tko zna. Ali daleki je to i težak put za nas, tako da nas još dosta izazova očekuje. Već radimo na nekim pojačanjima, pa ćemo vidjeti kako će se sve to odvijati."

Kako stoje s mladim kadrovima?

Damir Krajac / CROPIX

"Trenutno imamo oko 80 registrirane djece, a ukupno njih oko 100. Vjerujemo da će se taj broj još povećati, nakon ljetnih priprema. Imamo sve kategorije, od zagića do seniora, a na početku ove sezone imali smo samo starije pionire i juniore. Napravili smo ogroman pomak u ovih godinu dana.", kaže nam Jasmin.

Kako pune svoj "bazen"?

"Pa, lijepili smo plakate, išli po školama, ove godine radimo i nešto preko naše islamske zajednice, škole, ali dolaze nam djeca i iz raznih klubova, aktivni smo i po tom pitanju. Idemo po turnirima i snimamo.", rekao je trener ovog nogometnog zagrebačkog "hita".

Pojačali su se s mladim jakim trenerskim imenima...

Screenshot/Nur

"Stigao nam je Domagoj Abramović, bivši igrač Dinama, kao trener u naš omladinski pogon, kao i Zvonimir Dujmović, mladi trener, posložili smo se!".

Neki će se našaliti da su to hrvatski "Baskijci", ipak je "muslimanski klub", dosta je igrača u sastavu?

"To je zezancija. To što smo pored džamije ne znači da samo smiju igrati muslimani! Imamo mi više katolika nego muslimana", smije se Jasmin i zaključuje razgovor.

Damir Krajac / CROPIX

nogomet

100posto sport izdvojeno

NK Neretva

Nur-Borovje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter