Čelična djevojka

Otac ju je napustio, majka se odala drogi i alkoholu, a onda ju je i seksualno zlostavljao fizioterapeut


Vjekoslav Paun
23.02.2019.14:00
Otac ju je napustio, majka se odala drogi i alkoholu, a onda ju je i seksualno zlostavljao fizioterapeut
Getty Images

sažeto

"Hvala svima koji su doprinijeli, hvala trenerima, prijateljima", poručila je Simone Biles nakon što je ovoga tjedna po drugi put u karijeri ponosno uzela Laureus, sportskog Oscara za 2018. godinu


Vjekoslav Paun
23.02.2019.14:00

Priča, nevjerojatna priča koja će jednom, obzirom da je Amerikanka, sigurno završiti i na velikom platnu. Ovo je bio njezin tjedan, još jedan dokaz koliko je velika, konačna pobjeda jedne sjajne sportašice, osobe...

"Hvala svima koji su doprinijeli, hvala trenerima, prijateljima", poručila je Simone Biles nakon što je ovoga tjedna po drugi put u karijeri ponosno uzela Laureus, sportskog Oscara za 2018. godinu.

Roditeljima se nije zahvalila, ima razloga. Shanon Biles, zbog problema s alkoholom i narkoticima, nije se mogla brinuti za svoje četvero djece, a tata Kelvin Clemons nikad se i nije brinuo za obitelj. U takvom horor scenariju Simone je zbrinuo djed, kao i njezinu sestru Adriu, dok je Harriet, Simonina tetka, preuzela brigu o dvoje najstarijih.

Već sa šest godina isprobala je gimnastiku, nakon nekoliko treninga savjetovano joj je da "svakako nastavi". Dvije godine kasnije preuzeo ju je Aimee Boorman, a koji je i odveo američku reprezentaciju na Olimpijske igre 2016. godine gdje su doslovno - "pokorili svijet".

Getty Images

"Nekad sam se pitala, nakon što sam bila oblivena znojem, pa dobro što to ja radim, zašto ja to sve radim, zašto se toliko predajem svemu tome. Ali na kraju je ispalo sjajno, sve se isplatilo.", otkrila je Simone u jednom intervjuu.

Da isplatilo, ta 21-godišnja Amerikanka osvojila je za sad čak 20 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava, olimpijskih igara i Pan Pacific prvenstva.

Nakon što se njezina karijera rasplela upravo onako kako je zamislila, dogodio se - novi udarac. U "skandalu svih skandala", a riječ je o seksualnom zlostavljanju najmanje 265 sportašice od strane bivšeg liječnika reprezentacije Larryja Nassara, svjedočila je i (video vezom, jer se emocionalno nije bila spremna suočiti s optuženikom) Biles koja je - potvrdila optužbe.

"Bilo je strašno sve što smo mi gimnastičarke proživljavale, a kriv je i Savez koji je jedinim dijelom pokušavao i zataškati cijeli slučaj", rekla je Biles.

Ta epizoda, kao i sve one manje lijepe, su iza nje i ona se fokusira na ono što najbolje radi. Brojne medalje dobar su dokaz...

Getty Images

gimnastika

Simone Biles

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter