VIDEO: IBRINI NAJLUĐI AKROBATSKI GOLOVI

On ide nogom tamo gdje mnogi ne mogu ni glavom: Zlatan je savršeno ukomponirao taekwondo na nogometni teren


Toni Horvat
17.09.2018.13:00
On ide nogom tamo gdje mnogi ne mogu ni glavom: Zlatan je savršeno ukomponirao taekwondo na nogometni teren
Reuters

sažeto

Zlatan Ibrahimović postigao je 500. gol u karijeri pokazavši još jedanput koliko je u nogometu korisno imati crni pojas u taekwondou


Toni Horvat
17.09.2018.13:00

Mnogi vrhunski sportaši bavili su se i nekim drugim sportovima prije nego što su se odlučili za onaj koji ih je proslavio, pa su tako mnogi košarkaši do vrhunskog rada nogu došli trenirajući nogomet u djetinjstvu, a neke sportašice gipkost mogu zahvaliti gimnastici kao bazičnom sportu. A neki su, jednostavno, poteze naučene u drugom sportu primijenili u aktualnoj karijeri.

Poput Zlatana Ibrahimovića, koji je još kao 17-godišnjak u Švedskoj zaslužio crni pojas u taekwondou. U međuvremenu je postao pravi stroj za golove, proteklog je vikenda zabio jubilarni 500. u karijeri i to baš u stilu borilačkog sporta kojim se bavio u mladosti.

Na gostovanju LA Galaxyja u Torontu Ibra je podsjetio na najbolje dane i pokazao da mu ni sa 36 godina nije problem podignuti nogu u visinu glave i s njom učiniti nešto spektalukarno. Zato vas podsjećamo na pet golova koje je Zlatan postigao u taekwondo stilu.

Prvi je stigao u ranoj fazi karijere, u dresu Ajaxa protiv AZ-a, pokazavši u padu nevjerojatnu koordinaciju noge i oka, koja je rezultirala ovom spektakuranom golčinom.

Dvaput je unikatnim golovima, kakve teško bilo tko drugi na svijetu može postići (osim možda jedanput u životu), počastio Šveđane. Prvi je stigao na Euru 2004. za 1-1 protiv Italije, rezultat koji se kasnije pokazao dovoljnim da njegova reprezentacija s pet bodova završi kao prva u skupini, a Talijani s istim brojem bodova ispadnu.

Drugi je jedan od najljepših golova svih vremena, na prijateljskoj utakmici protiv Engleske 2012. godine, kad je napravio nešto što nikome drugome ne bi palo na pamet ni pokušati. Neponovljive škarice sa 40 metara za konačnih 4-2...

U dresu PSG-a protiv Bastije je pokazao da se za akrobacije ne mora nužno niti odlijepiti od poda, dovoljno je samo propustiti loptu glavom i raspaliti je - petom.

Konačno, ovaj jubilarni 500. gol pokazao je da je Ibra i nepunih mjesec dana prije 37 godina još u stanju zaprepastiti svijet svojim akrobacijama. Tamo gdje većina igrača ide glavom, ili ne ide uopće, Zlatan napada nogom, iz okreta u mjestu.

Naklon, gospodine Ibrahimović. Nadamo se da se nećete zaustaviti na 500 i da će ovakvih poteza prije kraja karijere biti još...

Zlatan Ibrahimovic

LA Galaxy

taekwondo

golovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter