WUNDERKIND: Frane Vidović

'Odrekli su me se, prekrižili me nakon strašne ozljede, ali ja sam se vratio i želim u karijeri nadmašiti svog idola Ronalda'


Vjekoslav Paun
19.01.2019.08:00
'Odrekli su me se, prekrižili me nakon strašne ozljede, ali ja sam se vratio i želim u karijeri nadmašiti svog idola Ronalda'
Cropix

sažeto

U našoj tradicionalnoj subotnjoj rubrici gost nam je 19-godišnji lijevi bek Istre 1961...


Vjekoslav Paun
19.01.2019.08:00

Kao klinac zabio je 62 gola u Vinodolu, svom klubu u Novom Vinodolskom, a potom je preselio u Rijeku gdje se je dokazivao u selekciji mlađih pionira. No tako mladu karijeri Frane Vidovića obilježila je strašna ozljeda i to već u 14. godini...

"Svi su me se odrekli tad u nogometnom smislu", reći će i naglasiti naš gost ovotjedne rubrike:

"Imao sam strašnu ozljedu meniskusa. Doktori, svi do jednog su mi rekli da zaboravim na nogomet. Devet mjeseci nisam loptu taknuo. No pronašao sam jednog sjajnog trenera, Predraga Platišu, on me je uvjerio da ću opet igrati nogomet, ali da se moram držati njegovih metoda. I evo me, opet na nogometnom travnjaku", rekao je 19-godišnjak.

Zadnjeg dana prijelaznog roka iznenađujuće je napustio Krk i postao novi igrač Istre 1961. Kako mu se sviđa u novoj sredini?

Facebook/Screenshot

"Zadovoljan sam. Krenuo sam od juniora gdje sam se izborio za svoje mjesto u momčadi, evo krajem ove polusezone sam zabio dva gola i jednom asistirao i mogu biti sretan kako se razvija moja karijera ovdje. U početku nisam previše igrao, jasno morao sam se dokazati, i sad sam postao standardan u prvih 11", rekao je 19-godišnjak.

Lijevi bek, lijevo krilo, bilo gdje na lijevoj strani može igrati, pohvalit će se, nije niti čudo da mu je uzor Cristiano Ronaldo...

"Još od vremena kad sam bio klinac promatram Cristiana Ronalda kao svojeg uzora. Nevjerojatne su te brojke koje je ostvario, pristup treninzima. Naravno da maštam o tome da i ja ostvarim takvu karijeru, možda i bolju. Imam velike ambicije", dječački će se nasmijati Frane.

Na Transfermarku procijenjen je na 50.000 eura, no to je tek početak u samom startu njegove seniorske karijere...

Cropix

"Ambicije? Svakako se prvo nametnuti u Istri 1961, dočekati svoju pravu šansu. Idem korak po korak, to je moj plan. Ne razmišljam o Hajduku, Rijeci, Dinamu, samo o Istri!", otkrio je Vidović.

Kad je imao 14 godina zadesila ga je ozljeda i to nimalo bezazlena, ali vratio se nogometu i sada totalno drugačije gleda na svaki minutu provedenu na travnjaku:

"S osmjehom odlazim na travnjak, na svaki trening, utakmicu. To možda ne mogu razumjeti oni koji nisu iskusili ovo što se meni dogodilo. Ta ozljeda mi je pomogla da promijenim kut gledanja. Svaki dan je neka nova lijepa situacija, makar i spačka kakva", nasmijat će se naš sugovornik.

I on je jedan od onih koji će možda imati sve više problema u traženju svog mjesta u momčadi, obzirom na golemu navalu stranih igrača na hrvatsko tržište...

"Pa svaka zemlja ima povećan broj stranaca, a u Hrvatskoj je situacija takva da je smo dobili veliku reklamu nakon Svjetskog prvenstva i dosta je onih koji se žele doći dokazivati ovdje. Svatko od nas gleda na to da uspije, tako i oni, tako i ja. Na meni je da radim, a rad će se već nagraditi nekako", rekao je Frane.

Screenshot

Pamtit će ljeto 2018. godine, kao niti jedno prije...

"Toliko smo svi duhom bili uz njih, tako da je moralo doći do onakvog rezultata. Svaka čast dečkima, to je nešto što se u Hrvatskoj neće tako lako zaboraviti."

I on mašta o dresu, svetim "kockicama"...

"Za mene je medalja svaki poziv u reprezentaciju, a do sada sam ih imao u selekcijama U14, U15, te u prijateljskim susretima za U19 reprezentacija.", zaključio je Vidović.

Čvrsto na zemlji, maksimalno uživa u nogometu. Osjeća se kao na novom početku, možda je baš zato motiviraniji od ostalih...

Wunderkind

Frane Vidović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter