'Modri' doveli pravog 'killera'

'Od uzbuđenja zbog poziva s Maksimira nisam znao što reći, za mene je jedini san oduvijek bio zaigrati za Dinamo'


Slaven Knežević
08.06.2019.08:00
'Od uzbuđenja zbog poziva s Maksimira nisam znao što reći, za mene je jedini san oduvijek bio zaigrati za Dinamo'
GNK Dinamo Zagreb / Andrija Drljo

sažeto

Mladi napadač Andrija Drljo koji je ove zime iz Širokog Brijega stigao u Dinamo novi je gost naše rubrike 'Wunderkind'


Slaven Knežević
08.06.2019.08:00

Dinamo je u siječnju ove godine predstavio jedno itekako zanimljivo pojačanje za budućnost. U klub je iz Širokog Brijega stigao Andrija Drljo. 16-godišnji napadač kojem predviđaju sjajnu budućnost potpisao je na tri godine s modrima i tako napravio novi iskorak u karijeri. Drljo slovi za jednog od najvećih talenata u BiH, a igra na poziciji krilnog napadača, a po potrebi može uskočiti i u vezni red. U Dinamu je već pokazao što zna i - oduševio.

 
 
 
View this post on Instagram

#vatreni 🤙🏽

A post shared by Andrija Drljo (@andrijadrljo) on Jun 6, 2019 at 12:02pm PDT

Drlju smo ugostili u našoj subotnjoj rubrici 'Wunderkind'. Kakva je bila prva reakcija kada je prvi puta spomenut interes Dinama?

"Prije svega sam bio iznenađen kada su mi rekli za poziv iz Maksimira. Nisam znao što da kažem od silnog uzbuđenja u tom trenutku! Sada, s vremenskim odmakom, mogu reći da sam presretan i da je dolazak u Maksimir veliki korak za mene u svakom smislu", kaže nam Drljo kojem je i grad Zagreb baš onako po mjeri:

"Zagreb je baš europska metropola u punom smislu značenja te riječi. Savršen grad za živjeti. Najviše me dojmila ljubaznost njegovih stanovnika. U svakom trenutku su spremni pomoći i ovdje se osjećam baš sjajno"

 
 
 
View this post on Instagram

I'll think about it.

A post shared by Andrija Drljo (@andrijadrljo) on May 21, 2019 at 1:08am PDT

Premijer ligu BiH i HNL Drljo nije mogao usporediti, a mi smo ga pitali da usporedi Dinamo i Široki Brijeg.

"Lige su dva različita svijeta i stvarno ih nema smisla uspoređivati. Što se Dinama i Širokog tiče, oba kluba su veliki za svoje podneblje, no i njih je teško usporediti. U Dinamu je na primjer nogomet puno brži, dok se u Širokom više igra na snagu, ali tako se igra i u cijeloj BiH. Zato je i teško uspoređivati jer je stil potpuno drugačiji."

U Dinamu je već nekoliko igrača iz BiH, ali Drljo kaže kako mu nisu posebno značili za prilagodbu, već ga je prihvatila cijela ekipa.

"Ima nas stvarno dosta iz BiH, ali ne bih nikoga htio izdvajati. Iskreno, u početku sam se malo bojao i nisam znao kako će teći prilagodba na novu sredinu, ali vrlo brzo sam se opustio. Komuniciram s cijelom ekipom od početka i na kraju sam se potpuno uklopio. Ako smijem iskoristiti priliku, želio bih se zahvaliti svima u klubu što su mi pomogli da se snađem", kaže nam mladi napadač.

 
 
 
View this post on Instagram

Very pleased, especially on your team. Good guys⚡️ @gnkdinamo

A post shared by Andrija Drljo (@andrijadrljo) on Jun 2, 2019 at 1:40pm PDT

Drljo je skupio 11 nastupa za U-17 reprezentaciju BiH, a igrao je po dvije utakmice i za U-18 i U-19 momčadi susjeda. Ipak, tu je i hrvatsko državljanstvo pa možda zaigra i za Vatrene...

"Vrijeme će pokazati. Ne bih htio ništa unaprijed planirati. Imam svoj put koji slijedim, a ako dođem u situaciju da biram između Hrvatske i BiH, onda ću odvagnuti sve 'za' i 'protiv' i donijeti odluku. Nema smisla sada misliti o tome. Moram raditi na sebi da uopće dođem do tog izbora", rekao je Drljo.

Nogometni uzor mu je Cristiano Ronaldo, a Drljo je i u ovom slučaju pokazao zrelost u razmišljanju.

"Uzor mi je Cristiano Ronaldo. Njegov odnos prema nogometu i uspjesi koje je postigao me silno motiviraju na rad i trening. Smatram da me sport čini boljim čovjekom u životu", rekao je mladi napadač, a onda nas iznenadio odgovorom na pitanje gdje bi volio igrati da može birati bilo koji klub na svijetu:

"Uvijek mi je san bio igrati za Dinamo. Sada kada sam tu, koncentriran sam da se pokažem u najboljem svijetlu i zaslužim jednoga dana poziv za seniore. A onda korak po korak. Iako, privlači me PSG u zadnje vrijeme", kaže Drljo koji je kao vrlo mladi igrač već ispunio snove.

 
 
 
View this post on Instagram

I prayed and God gave it to me. ✝️❤️ @gnkdinamo 💙

A post shared by Andrija Drljo (@andrijadrljo) on May 11, 2019 at 9:56am PDT

Za kraj nas je zanimalo kako nova modra nada provodi slobodno vrijeme i s kime si je u ekipi najbolji.

"Slobodno vrijeme? Jako ga je malo u profesionalnom sportu pa ga treba iskoristiti najbolje što se može. Volim otići u rodni Mostar i biti s obitelji i djevojkom. U Dinamu sam najbolji s Mateom Košćakom. On me prihvatio kao vlastitog brata i puno mi pomogao u adaptaciji na novu sredinu", zaključio je Drljo.

nogomet

Dinamo

HNL

Wunderkind

Široki Brijeg

Andrija Drljo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter