VIDEO: NEVIĐEN RASPLET NA EP-U

Od junaka do tragičara u nekoliko sekundi: Sudac isključio golmana usred izvođenja penala za ulazak u polufinale


Toni Horvat
15.05.2018.16:00
Od junaka do tragičara u nekoliko sekundi: Sudac isključio golmana usred izvođenja penala za ulazak u polufinale
screenshot

sažeto

Nizozemska je izbacila Irsku u četvrtfinalu EP-a U-17 nakon što je u raspucavanju irski golman isključen zbog istrčavanja s gol-linije


Toni Horvat
15.05.2018.16:00

Utakmica između Nizozemske i Irske u četvrtinalu EP-a za nogometaše do 17 godina došla je do najuzbudljivijeg trenutka, raspucavanja, nakon što je 80 minuta završilo rezultatom 1-1.

A raspucavanje je ušlo u petu seriju, Daishawn Redan trebao je zabiti kako bi Nizozemsku uveo u polufinale. No irski golman Jimmy Corcoran mu je obranio i uveo raspucavanje u šestu seriju, pri kojoj više nema prava na pogrešku.

Barem je tako izgledalo nekoliko trenutaka, dok češki sudac Proske nije prišao Corcoranu, pokazao mu žuti, a zatim i crveni karton.

Sudac je, naime, primijetio da je golman iskoračio s gol-linije, makar se radilo samo o jednom koraku. Prema pravilima, pokazao mu je žuti karton, a budući da je jedan već imao, to je značilo nešto raniji odlazak u svlačionicu. Corcoran nije mogao vjerovati, od junaka se pretvorio u tragičara u samo nekoliko sekundi i nije mogao zaustaviti suze.

Puno je veći problem za Irce taj što se sporni penal morao ponovno izvesti, Corcorana je među vratnicama zamijenio stoper, a Redan je iz "popravnog bio siguran te uveo Nizozemsku u polufinale.

Irska

sudac

Nizozemska

penal

Europsko prvenstvo

U-17

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter