SPAŠAVANJE VOJNIKA DANIJA

Očajni Španjolci se bore svim silama za mladu zvijezdu Dinama: U Savezu je pokrenuta opća mobilizacija i spremni su napraviti sve da Olmo ne obuče kockasti dres


100posto
04.04.2019.11:00
Očajni Španjolci se bore svim silama za mladu zvijezdu Dinama: U Savezu je pokrenuta opća mobilizacija i spremni su napraviti sve da Olmo ne obuče kockasti dres
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Dinamovog ofenzivnog veznog Danija Olma španjolski je nogometni savez nominirao među 55 najvećih talenata te zemlje


100posto
04.04.2019.11:00

Ovih se dana, na inicijativu Zlatka Dalića i predsjednice Grabar-Kitarović, opet aktualizirala tema "Dani Olmo u kockastom dresu". Činilo se kao prvoaprilska šala, ali nije. Zaista su se prva žena države i izbornik pokrenuli kako bi Dinamov ofenzivni vezni jednog dana nosio hrvatski dres.

Damir Krajac / CROPIX

Ali ako su mislili da će Španjolci sjediti skrštenih ruku, prevarili su se. Pa je tako Španjolski nogometni savez uvrstio Danija Olma među 55 najvećih talenata te zemlje i prepustio navijačima da glasuju za svoje favorite. Nominirani su podijeljeni po pozicijama, a mladi dinamovac našao se kao ofenzivni vezni u "košarici" s Villalbom iz Valencije, Sorom iz Zaragoze, Mollejom iz madridskog Atletica te Brahimom Diazom iz Reala.

Princip je sljedeći – od tih 55 igrača, prvih 11 s najvećim brojem glasova na svakoj poziciji bit će izabrani u tzv. zlatnu momčad, sljedećih 11 u srebrnu, a oni između 23. i 33. mjesta će završiti u brončanoj momčadi.

Marca ističe kako su rezultati tog tradicionalnog godišnjeg drafta dobar indikator kako bi se mogla razvijati karijera nominiranih.
Samim tim i Danija Olma koji se tako našao u društvu budućih zvijezda Reala, Barcelone, Atletica, Man. Cityja...

Cropix

Glasovati se od danas (četvrtak) može na stranici www.futboldraft.com, a igrač s najviše glasova dobit će priznanje za najveći španjolski prospekt.

Inače, taj izbor postoji od 2006. godine i priznat je od strane svih relevantnih faktora u španjolskom nogometu, a nagrade su dosad dobivali igrači poput Juana Mate, Gerarda Piquea, Sergija Ramosa, Sergija Busquetsa, Alvara Morate, Kokea, Isca...   

nogomet

Dinamo

Španjolska

Dani Olmo

reprezentacija

newsletter

Prijavite se na Newsletter