FOTO: Dobit će čudesan objekt!

Novi stadion otvara se samo 100-njak kilometara od Zagreba i prava je senzacija: 'Klub ide u viši rang i naše ambicije sigurno će porasti!'


Vjekoslav Paun
14.03.2019.19:00
Novi stadion otvara se samo 100-njak kilometara od Zagreba i prava je senzacija: 'Klub ide u viši rang i naše ambicije sigurno će porasti!'
Bjelovar.live

sažeto

U Đurđevcu je izgrađen mali stadion koji će služiti lokalnom klubu, ali i široj zajednici...


Vjekoslav Paun
14.03.2019.19:00

I dok su zemlje u našem bližem okruženju, kao što su npr. Slovenije i Mađarska, preko europskih fondova riješili mrežu kapitalnih sportskih objekata, jer im su to njihove države pametno ispregovarale, u našem slučaju to nije baš išlo kao po špagi, pa sve što se na tom polju izgradi, gradi se bez kune pomoći iz Bruxellesa. I zato je svaki novi kapitalni objekt u našoj zemlji sjajna, fantastična vijest...

Jedan novi samo što se nije otvorio! Nogometni stadion u Đurđevcu, a koji će službeno djelovati kao Športsko-rekreacijski centar 'Vlado Leščan Duspe', bit će otvoren u sklopu grada Đurđevca 23. travnja. Riječ je o objektu teškom oko 15 milijuna kuna, a sve je financirao grad.

Bjelovar.live

Budući da lokalni klub NK Graničar ove godine slavi 100 godina od osnutka, je li to bio planirani povod za ovu investiciju?

"Više je razloga zašto se išlo u taj projekt. I ta obljetnica sigurno je imala utjecaja, iako bih ja rekao da se i pomalo sretno poklopila. Prvenstveni razlog tome je što je stari objekt, izgrađen još u šezdesetima prošlog stoljeća, postao opasan za našu djecu, nije više bio primjeren za korištenje. Od instalacija struje, kablova koji su tamo visili, puno vlage i sličnih problema, pa smo zaključili da je neophodan jedan novi objekt", rekao nam je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Otvorenje je krajem sljedećeg mjeseca, ali stadion će se testirati već idućeg vikenda...

Bjelovar.live

"Domaćinska utakmica bit će idealan test. Svi smo jako sretni zbog ovog objekta u našem kraju.", kaže gradonačelnik.

U suradnji sa Hrvatskim nogometnim savezom dogovaraju momčad iznenađenja koja će upriličiti otvorenje. HNS je pomogao s 1.2 milijuna kuna u projektu.

"Sigurno će doći jedna od njihovih selekcija, to još dogovaramo i trenutačno ne znamo tko će to biti", rekao je Hrvoje.

U sklopu centra bit će dva nogometna terena, četiri svlačionice s uređenim toaletima i tuševima, prostorija za suce, doping kontrolu, teretana, prostorija za oružara, a u podnožju tribina osmišljen je i prostor za ugostiteljski objekt s velikim staklenim stijenama i terasom odakle će se moći pratiti utakmica.

Bjelovar.live

NK Graničar trenutačno se natječe u četvrtoj HNL, no podnijeli su zahtjev za rang više...

"Ta liga u sklopu ove nove reorganizacije pokrivala bi četiri županije, tako da se troškovi ne bi nešto drastično povećali i neki poseban oblik dodatne podrške klubu vjerojatno ne bi trebao. Ovdje je veliki broj mladih, imamo oko 160 djece koji treniraju nogomet i oko 450 ukupno u zajednici sportova, tako da je primaran interes da se djeca imaju gdje baviti sportom", rekao je gradonačelnik.

Bijela "kuga" i tamo je itekako aktualna, bijeg u inozemstvo "trbuhom za kruhom", a i niski natalitet...

Bjelovar.live

"Mi kao grad tu smo negdje na istoj razini, jer oni što odu u inozemstvo, nadomjesti se migracijama sa sela, ali generalno i ovdje je kao u cijeloj Hrvatskoj. Zato se trudimo da ovakvim primjerima mladima ostavimo najbolje uvjete, izgradnjom škola, vratića, a sad i u sportskim sadržajima", rekao je Hrvoje.

I dok u onim glavnim, velebnim, novim nogometnim zadnjima oskudijevamo, ovo minijaturno, s kapacitetom od 200 sjedećih natkrivenih mjesta, sigurno će biti poticaj za razvoj tog kraja. Možda nije dostojno gostovanja Vatrenih, a možda i je, nekih mlađih selekcija, vidjet ćemo uostalom kakvo će to iznenađenje stići iz HNS-a...

Bjelovar.live

100posto sport izdvojeno

stadion

Đurđevac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter