EA najavio revoluciju

Nogometne simulacije sele na pametne televizore: Videoigrice ćemo uskoro moći igrati i bez konzole


Slaven Knežević
26.09.2017.21:50
Nogometne simulacije sele na pametne televizore: Videoigrice ćemo uskoro moći igrati i bez konzole
Twitter / EA Sports

sažeto

Proizvođač videoigara EA Sports najavio je mogućnost prebacivanja svojih videoigara na streaming servise. U prijevodu, videoigre ćemo plaćati mjesečno i imati pristup kao na Netflixu


Slaven Knežević
26.09.2017.21:50

Jedna od najpopularnijih nogometnih videoigrica mogla bi uskoro uvesti pravu revoluciju u svijet videoigara. Riječ je o FIFA-i koju su do sada mogli igrati uglavnom igrači s odgovarajućim konzolama, no to bi se uskoro moglo promijeniti. EA Sports koji je tvorac igrice najavljuje da bi u budućnosti FIFA-u mogli igrati putem streaming servisa, odnosno da bi igra radila na sličnoj tehnologiji kao primjerice Netflix.

"Radimo na infrastrukturi s produkcijske i marketinške perspektive kako bismo se mogli prebaciti na nove platforme na koje bismo mogli prebaciti i svoje igrice" rekao je direktor EA-a Chris Evenden pa dodao:

"Radimo na tome već pet godina. Mislim da je neizbježan scenarij da i svijet igara krene istim putem kao i glazba i video industrija. Ljudi su se u ovom slučaju prebacili s vlasničkog modela na pristupni model."

Mjesečna cijena FIFA-e mogla bi biti oko 9.99 dolara.

"Infrastrukturalna barijera još uvijek postoji, ali ona se smanjuje vrlo brzo. Mislimo da bi se u sljedeće dvije godine mogle dogoditi velike tehnološke promijene. Trenutno će vas FIFA u SAD-u koštati oko 460 dolara. Morate kupiti video igru i konzolu. Kada bi imali mogućnost streaminga, to bi moglo koštati oko 9,99 dolara mjesečno. To proširuje tržište jer vam za igranje doslovno treba samo pametni TV", zaključio je Evenden.

nogometna simulacija

FIFA 18

EA Sports

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter