Sramota nad sramotama

Nogometaš ubio djevojku zbog novca, raskomadao je i bacio psima, a sud ga je 'kaznio' kućnim pritvorom!?


Dejan Šmehil
21.07.2019.21:00
Nogometaš ubio djevojku zbog novca, raskomadao je i bacio psima, a sud ga je 'kaznio' kućnim pritvorom!?
Twitter

sažeto

Fernandes je odslužio šest od 22 godine zatvora za ubojstvo bivše partnerice, a puštanje u kućni pritvor izazvalo je ogromni skandal


Dejan Šmehil
21.07.2019.21:00

Brazilski nogometni vratar Bruno Fernandes (34) osuđen je 2013. godine na 22 godine zatvora zbog ubojstva svoje bivše partnerice, manekenke Elize Samudio.

Povod ubojstva bila je tužba zbog alimentacije koju je brazilski nogometaš trebao plaćati za svog sina. Samo ubojstvo bilo je svirepo. Fernandes je sa svojim prijateljima skovao pakleni plan, a kad su usmrtili njegovu bivšu, raskomadali su je i dijelove tijela bacili psima!?

Twitter

Fernandes je na sudu priznao da je sudjelovao u planiranju, ali sam zločin nikad nije priznao. Kako god, sud mu je odrezao višegodišnju zatvorsku kaznu. No, sad dolazimo do bizarnog dijela.

Nakon samo šest godina, Fernandes izlazi iz zatvora Varginha u saveznoj državi Minas Geiras! I sud mu je dopustio da ostatak kazne odradi kroz kućni pritvor!?

Naime, brazilski birokrati sa suda procijenili su da je Fernandes ispunio uvjete da bude prebačen u zatvor poluzatvorenog tipa koji dopušta osuđenicima da idu na posao ili u Fernandesovom slučaju, da treniraju. Jedini uvjet je da noć provede u zatvoru.

Twitter

Ali kako zatvor Varginha nema uvjete za ovakav tip služenja kazne, Fernandesu je dopušteno da spava kod kuće i u njoj mora boraviti svaki dan od 20 sati do 6 ujutro.

Nije to prvi skandal oko ovog vratara. U veljači 2017. je nakratko pušten na slobodu dok je viša instanca suda odlučivala o njegovoj žalbi na presudu, ali je dva mjeseca kasnije opet završio u zatvoru.

Twitter

Zanimljivo, tada je u ožujku čak i potpisao za jednog drugoligaša! Javnost je poludjela, a klub ostao bez nekoliko sponzora zbog tog glupog poteza.

ubojstvo

zatvor

skandal

Brazil

Bruno Fernandes

Eliza Samudio

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter