VIDEO: NAPAO GA NAVIJAČ NJEGOVA KLUBA

Nogometaš preživio pokušaj ubojstva: 'Pokucao mi je na prozor auta i rekao mi da će me ubiti. Nabio sam gas, a on je otvorio vatru'


Toni Horvat
14.11.2018.13:00
Nogometaš preživio pokušaj ubojstva: 'Pokucao mi je na prozor auta i rekao mi da će me ubiti. Nabio sam gas, a on je otvorio vatru'
Deportivo Calo

sažeto

Juan Sebastian Quintero uspio je pobjeći, metak je pogodio vrata auta


Toni Horvat
14.11.2018.13:00

Kolumbija je sama po sebi jedna od najopasnijih zemalja svijeta, a ta opasnost eksponencialno raste za nogometaše koji su učinili nešto što se nije svidjelo navijačima.

Pamti se tako tragedija iz 1994. godine, kad je po povratku kući sa SP-a u SAD-u ubijen Andres Escobar jer je u utakmici skupine protiv domaćina zabio autogol, a Kolumbija nije prošla u eliminacijsku fazu natjecanja.

Zato su Mateus Uribe i Carlos Bacca morali biti na posebnom oprezu nakon što su promašili penale protiv Engleske na ovogodišnjem SP-u u Rusiji.

Bilo je još slučajeva ubojstava nogometaša u toj zemlji, a malo je falilo da na crnu listu dospije i Juan Sebastian Quintero, 23-godišnji branič Deportivo Calija, na kojeg je vatru otvorio navijač njegova kluba.

"Stigao sam do svoje zgrade kad sam čuo kako mi netko kuca na vrata automobila. Uperio je pištolj u mene i rekao: 'Ubit ću te, kujin sine!' Trebale su mi dvije-tri sekunde, a onda sam nabio gas i pobjegao. Pucao je i pogodio vrata, ali i brat i ja prošli smo bez posljedica. Jedino što sam vidio na napadaču je trenirka Deportivo Calija", ispričao je Quintero.

Istražiteljima je otkrio i da je već dobivao prijetnje na društvenim mrežama, ali napomenuo da su to "normalne" poruke koje nogometaši dobivaju.

Iako se ostavlja mogućnost da se radilo o pokušaju pljačke, istražitelji sumnjaju je da je motiv incidenta poraz Deportiva u Copa Sudamericani od argentinskog Santa Fea i ispadanje u četvrtfinalu.

Quintero je cijelu karijeru proveo u Deportivo Caliju, osim prošle sezone, koju je proveo na posudbi u španjolskom Sporting Gijonu, ali nije se naigrao, pa se ove sezone vratio u matični klub.

Kolumbija

pokušaj ubojstva

Juan Sebastian Quintero

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter