ODLAZAK IZ UKRAJINE

STRINIĆ NA KORAK DO ITALIJE 'Ništa još nije gotovo, ali sve sam bliže potpisu ugovora za Napoli'

Ako bude sve u redu, a ja vjerujem da hoće, moglo bi doći i do potpisa - kazao nam je Strinić
 Jakov Prkic / CROPIX

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić (27) uskoro bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor s Napolijem! Posao je pred završetkom, još se kozmetički sređuju neki detalji.

- Istina je da sam pred potpisom ugovora s Napolijem, ali nije do kraja sve definirano, ako bude sve u redu, a ja vjerujem da hoće, moglo bi doći i do potpisa - kazao nam je Strinić.

Lijevi bočni bio je zaista tražen posljednjih mjeseci, uostalom, to nam je i sam priznao.

- Imam još ponuda, nije Napolijeva jedina.

Vjerojatnim potpisom za Napoli Ivan Strinić završava svoju epizodu u Dnjipru za kojeg je igrao od 2011. godine, a otići će kao slobodan igrač jer mu ugovor istječe 31. prosinca ove godine. Ove polusezone je za ukrajinski klub odigrao 16 utakmica, 8 u prvenstvu, 6 u Europi i 2 u ukrajinskom kupu, ukupno je boravio na travnjaku 1395 minuta. Vjerojatni dolazak u Serie A velika je stvar za njegovu karijeru, u najboljim je nogomentim godinama i pred njim je svakako uzbudljivo nogometno razdoblje. Napoli je s druge strane veliki klub sjajne povijesti u kojem je igrao i slavni Armando Diego Maradona.

Strinić je za Dnjpro ukupno odigrao 112 utakmica, postgao je 4 pogotka i ubilježio 8 asistencija, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 5,28 milijuna eura. Za Vatrene je debitirao 19. svibnja 2010, godine na prijateljskoj utakmici s Austrijom, u vrijeme dok je izbornik bio Slaven Biić.

Talijanski izvori govore da će Strinić u Napoliju zarađivati s bonusima 1,6 milijuna eura godišnje. Interes Napolija za Strinića traje već neko vrijeme. Za hrvatskog reprezentativca će u siječnju uslijediti borba za mjesto u postavi Rafe Beniteza, njegov konkurent na lijevom boku, Faouzi Ghoulam igrat će na Afričkom kupu nacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:33