HARRY 'KUHA' ČUDNU KAŠU

Redknapp hvali Luku, ali ipak ga više golica 40 milijuna eura

Kakva je zimska sudbina našeg reprezentativnog dvojca iz Tottenhama? Za Modrića su zainteresirani Barcelona i Manchester Utd., a Kranjčar čeka novu ponudu iz Premiershipa

ZAGREB - Niti u jednom nogometnom klubu ne vlada takva “vrućina”, kao na White Hart Laneu. Jedan od najmoćnijih engleskih klubova, sa strategom Harryjem Redknappom, budućim engleskim izbornikom, danas se jedini može suprotstaviti, Realu, Barceloni, AC Milanu ili Manchester Unitedu. To je velika petorka svjetskog nogometa, iz kruga najeminetnijih su ispali i Inter i Bayern, posebno otkako je Rafa Benitez uništio Diega Milita i otkako su se ozlijedili Robben i Olić, Redknapp je stvorio vrlo moćan sastav, koji će jurišati ne samo na naslov engleskog prvaka, već i na Ligu prvaka. Osim, ako glad za novcem ne navuče oblake nad sjeverni London.

Novca u nogometnom svijetu još ima “k’o blata”, godišnje se u nogometu obrne 15 milijardi eura, a super-klasni igrači dosegli su astronomske cijene. Kada je Tottenham u pitanju, na najvećoj cijeni su Luka Modrić i Gareth Bale , čija se cijena vrti oko 40,000.000 eura. Toliko je Alex Ferguson ponudio za Balea, a Josep Guardiola za Luku Modrića.

Gužva oko Luke Modrića počela je davno prije njegovog dolaska u London. Barcelona si ne može oprostiti da im je pobjegao tako kvalitetan igrač kao što je Cesc Fabregas i već nekoliko puta su ga pokušali vratiti kući. Ali, nije se ni Arsene Wenger “najeo ludih gljiva”, jasno mu je da je Fabregas osovina Arsenala i bez njega se ne može nadati da će “gladnim godinama”, bez trofeja, na Emiratesu napokon doći kraj. I vjerojatno nema tog novca za koji bi se Arsenal odrekao svog kapetana, a ni Fabregas baš ne žudi za odlaskom iz Premiershipa.

United bogati platiša

Predrag Rački, riječki menadžer, u vrlo je dobrim odnosima s Guardiolom i prije Nove godine “skoknuo” je u London, ne bi li opipao žilu kucavicu Tottenhama. Židovski klub iz sjevernog Londona uvijek je imao smisla za biznis, pa će tako već ove zime, na tezgi biti Roobie Keane, Niko Kranjčar, Peter Crouch, Gareth Bale i - Luka Modrić. Posebno su zanimljiviji Bale i Modrić. Žele ih i Barcelona i Manchester United, koji će u ovaj prijelazni rok startati sa 60,000.000 funti. A da Harry Redknapp u svojo glavi “kuha” neku čudnu kašu, govori i podatak da klub namjerava kupiti Davida Beckhama.

‘Starac’ u veznoj liniji

No, osim što je ikona engleskog nogometa, i želi se vratiti na Otok, što može 35-godišnji Beckham donijeti momčadi Tottenhama? Ništa, baš ništa, osim što će Redknapp izgubiti i Modrića i Kranjčara, a dobiti će “starca” u veznoj liniji.

Niko Kranjčar se zatvorio za javnost, iako se oko njega vrti Celtic, ali, on će čekati ponudu iz Premierlige. Za nadati se da će se jedan od najboljih hrvatskih igrača napokon riješiti “noćne more” zvane rezervna klupa i da egoizam Harryja Redknappa neće zakočiti jednu briljantnu karijeru. A što se Luke Modrića tiče, kladim se da bi ga Harry najradije “zamotao u celofan” i prodao najizdašnijem kupcu. I sasvim mu je svejedno je li to Manchester United ili Barcelona...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:51