SUMANUTA PONUDA

REAL DAO ZELENO SVJETLO Gareth Bale u ljeto odlazi u United za rekordnih 153 milijuna eura!

Van Gaal je i dalje u potrazi za formulom i već je identificirao što mu treba, I zato se odlučio za Balea
 Getty

Real Madrid primio je za Garetha Balea najveću ponudu u povijesti, tešku 153 milijuna eura, objavio je madridski As.

Da se nešto valja u priči oko Velšanina, dalo se naslutiti još kada je informaciju u nedjelju plasirao Sunday Express. Otočki dnevnik nije baratao točnom brojkom, ali je doznao kako je Gareth Bale dobio zeleno svjetlo da na kraju sezone realizira megatransfer kojim će srušiti vlastiti rekord.

Vijest je brzo prenio Independent, gdje pišu da ponuda iznosi 115 milijuna eura, no As je najnovijom procjenom otišao dalje od svih. Autor Guillem Balagué podsjeća da United nema problema s usklađivanjem bilance financijskog fair playa, zbog čega mogu baratati nezamislivim brojkama.

“United može slobodno ući na tržište te izabrati najveću i najsvježiju ribu. Van Gaal je i dalje u potrazi za formulom i već je identificirao što mu treba: stoper ili dva te jedan veznjak, onaj koji dobiva utakmice. I zato se odlučio za Balea”, piše novinar Asa.

Problem je što se Real Madrid prilikom kupnje 25-godišnjaka iz Cardiffa osigurao klauzulom od milijardu eura, što u prijevodu znači da Bale ne može ići nikuda, osim ako ga Ancelotti baš ne poželi prodati.

“Bale je u svojoj drugoj sezoni sretan, počeo je učiti španjolski i otkrio je što mu sve Madrid pruža. Da bi se predomislio i pristao na odlazak, United mu treba ponuditi još nešto osim samo financijskih argumenata”, dodaje Balagué.

U uredničkom komentaru Pedro San Martín ističe da je iznos od 153 milijuna eura “prava kušnja” za Real koji bi taj novac mogao pametno reinvestirati u druge igrače.

Najveći transferi svih vremena

1. Gareth Bale Tottenham Real 94,000.000 eura

1. Cristiano Ronaldo Man. United Real 94,000.000 eura

3. Luis Suárez Liverpool Barcelona 81,000.000 eura

4. James Rodríguez Monaco Real 80,000.000 eura

5. Ángel di María Real Man. United 75,000.000 eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:30