SLUČAJ DOPING

Nije želio ići Ademijevim putem: Stoper Redsa priznao krivicu što mu dramatično smanjuje kaznu!

Sakho
 Steve Bardens / Getty Images

Stoper Liverpoola, Mamadou Sakho prihvatio je rezultate dopinškog testa, priznao je krivnju za korištenje tableta za sagorijevanje viška masnog tkiva te se neće žaliti na suspenziju, epilog je vijesti koja je tijekom vikenda potresla Redse.

Francuski je stoper kazao kako nije znao da iste sadrže zabranjene supstance, međutim odlučio je kako neće poći putem Arijana Ademija te tražiti B uzorak. Time si je definitivno zatvoriom put do Europskog prvenstva, ali je očito igrao na sigurnu kartu.

Naime, Sakho će definitivno biti kažnjen višemjesečnom kaznom, baš kao što je bio i Kolo Toure zbog istog prijestupa, ali Bjelokošćanin je upravo zbog skrušenog priznjanja dobio 'tek' pola godine supenzije. Ademi je, pak, zbog traženja B uzorka (pre)oštro kažnjen izgonom iz nogometa na četiri godine.

Istina, od 2011. i Toureovog prijestupa, kazne su prilično zaoštrene, no opet, engleski mediji vjeruju da će Sakho proći mnogo blaže od Dinamovog kapetana. Samo zato što je, eto, priznao krivicu...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:15