NIKOLA KALINIĆ

'Možda ću i ja biti dobar kao Šuker'

Blackburn Rovers' Croatian forward Nikola Kalinic celebrates after opening the scoring during his team's English Premier League football match against Manchester City at The City of Manchester stadium in Manchester, northwest England, on September 11, 2010. AFP PHOTO/ANDREW YATESFOR EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo
 AFP

Nikola Kalinić ne odustaje od borbe za početnu momčad Blackburn Roversa, javlja engleski Telegraph, uz dodatak kako je hrvatski napadač "svjestan da mu u tome neće pomoći govorancije, već pogoci".

Stil igre s jednim napadačem, kakvoga je njegovao bivši menadžer Sam Allardyce, nije odgovarao Kaliniću "koji je zabio samo šest golova u 18 mjeseci među Roversima", ali je hrvatski nogometaš, dodaje se u tekstu, "uvjeren da se sve može promijeniti pod vodstvom Stevea Keana, posebice upotrijebi li hrvatskog junaka Davora Šukera kao svoju inspiraciju."

- Postoji pritisak, Šuker je bio sjajan igrač. Svi u Hrvatskoj, svi mladi igrači žele biti poput njega. Teško je to, zabio je Šuker mnogo golova za nacionalnu momčad i igrao za velike klubove kao što su Arsenal i Real Madrid. Možda ću i ja biti tako dobar, želim poput njega zabiti gol u svakoj utakmici. Nije to nimalo lako - kaže Kalinić.

- U Premiershipu se mora biti spreman i jak, a kada petorica igrača kandidiraju za jedno mjesto u igri, onda se mora biti i najbolji. Sviđa mi se ovdje, želim biti uspješan.

"Novi menadžer Steve Kean favorizira 4-4-2 sustav igre, u kojem bi Kalinić mogao igrati u paru sa Roque Santa Cruzom protiv West Bromwich Albiona (nedjelja, op.a.). Pošto im je zabio dva gola prošloga mjeseca, prije no što je zaradio isključenje, čini se da za to ima dobre šanse ."

- Znao sam za Roquea još dok sam bio mlad i dok je on igrao, i to dobro, za minhenski Bayern. Sada smo u istoj momčadi pa se nadam da ću od njega učiti - zaključio je Kalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:43