JOSE GA STVARNO CIJENI

Mourinho u anketi Gazzette dello Sport: Ronaldo ili Modrić će obilježiti Ligu prvaka!

José Mourinho će na utakmicu Hrvatska - Makedonija stići iz Nyona, gdje se u srijedu i četvrtak održavao tradicionalni godišnji Forum trenera elitnih klubova, kako Uefa naziva one koji su vodili ili vode klubove u Ligi prvaka.

S onima kojima su stigli (nema Fergusona i Mancinija, niti naših Čačića i Jurčića, ali tamo su Ivan Jovanović iz APOEL-a i Kasper Hjulmand iz Nordsjaellanda), mnogi su novinari napravili manje ili veće intervjue, a La Gazzetta dello Sport je, osim velikog intervjua s Carlom Ancelottijem koji hvali pariške pekare i prognozira Juventusovo osvajanje LP-a, napravila i anketu o novoj sezoni najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Sudjelovali su Allegri, Di Matteo, Jesús, Klopp, Lucescu, Mourinho, Pereira, Simeone, Spalletti i Terim. Vitor Pereira (Porto) se, jasno, na pitanje o favoritima LP-a i igraču koji bi mogao obilježiti natjecanje nije dotaknuo zagrebačkog Dinama ili možda Sammira, ali zato je Mourinho, koji je dao kompliment Antoniju Conteu (“sličan je meni, pobjednik i karizmatičan”), na pitanje o pojedincu istaknuo svoju najveću ovoljetnu akviziciju. Dakako, i “svog” Cristiana, da se opet ne rasplače:

- Mogao bi to biti Cristiano Ronaldo. Ili Luka Modrić, bude li standardan.

Tako, eto, Mourinho, nimalo slučajno, potiče svoju najveću zvijezdu, odnosno novaka u kraljevskom klubu. Svima koji znaju njegove metode, razumljivo, a za ostale igrače dovoljno logično da se ne naljute. Portugalski genijalac svakog igrača zna pridobiti da za njega i momčad gine na terenu. Najnoviji u toj priči je 26-godišnji Zadranin, od čijeg će napretka u Real Madridu moći profitirati i hrvatska reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:57