PRIČA O DVA OWENA

Još jučer su ležali u klinikama, a sada ponovno žele drmati Manchesterom

Dvojac čije su najbolje nogometne godine ispunile teške ozljede opet je uskočio na radar najvećih pretendenata na naslov u Premiershipu
 AFP PHOTO

ZAGREB - Bila je to “večer za siromašne”, ona koju za velike klubove obično odrađuju momci iz pričuve i juniori koji se nadaju da će ih trener zagledati krajičkom oka i uzeti u obzir kad dođu prave stvari. Na ljestvici prioriteta Carling kup nastupa tek kad se odrade sve druge nužnosti, čime velikani šalju poruku: “Igrajmo ako se baš mora”.

Gledajući šarene sastave Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja, koji su u srijedu prošli u osminu finala engleskog Liga kupa, i nogometni bi analfabeti zaključili da su treneri Dalglish, Mancini i Villas-Boas iskoristili večer da u vatru gurnu likove iz drugog plana. Dan prije, miksao je i Sir Alex Ferguson, čija široka klupa oslobađa prostor za brojne kadrovske kombinacije.

Golčina za comeback

U toj miš-maš akciji, glavnih rola uhvatila su se dvojica igrača koji možda nisu očekivali da će im se pred suton karijere dodijeliti dužnosti specijalista za Carling kup. No, prilike su takve kakve jesu i “ Oweni iz Manchestera” danas ne mogu birati. Ali, zato su naučili uzeti što im se nudi. Michael Owen (31) u utorak za United i Owen Hargreaves (30) u srijedu za City bili su ljudi odluke protiv Leedsa, odnosno Birminghama.

Owen je u nešto više od 15 minuta dvaput zapakirao na Elland Roadu, a Hargreaves dan kasnije u svojem comebacku postigao prekrasan gol s više od 20 metara. Obojica su na premijeri sezone pokupili hvalospjeve trenera, zbog kojih se nadaju da će ih se uzeti u obzir i kad stignu malo veći zalogaji.

- Da igram svakog tjedna, možda bih si mogao priuštiti pokoju lošu utakmicu. Ovako, da nisam odigrao dobro, tko zna kada bih i bih li uopće dobio novu priliku. A navijači bi imali dovoljno vremena da me kritiziraju. Zbog toga osjećam veliki pritisak - priznao je Owen.

Trener Ferguson, koji je ovog ljeta zamolio Owena da ostane još jednu sezonu i bude mu na raspolaganju zbog velikog broja utakmica, nazvao ga je “još uvijek najboljim finišerom u ovom poslu”. Impresioniran partijom protiv Leedsa, najavio je da će mu ukazivati povjerenje i u važnijim izazovima.

Vratio se i Gerrard

Roberto Mancini otišao je korak dalje i Hargreavesa predložio Fabiju Capellu. Redoviti gost klupskih ambulanti, koji je u tri godine skupio ravno šest prvoligaških minuta i ovog ljeta iznenađujuće završio u moćnom Cityju, idealno je započeo treći veliki povratak.

- Ako ga zdravlje posluži, on je idealan materijal za reprezentaciju. A mi ćemo ga prijaviti za proljetni dio Lige prvaka - kaže Mancini.

Večer povrataka zaokružili su Kolo Touré, na kojeg City nije mogao računati zbog šestomjesečne suspenzije zbog pozitivnog doping-testa, i Steven Gerrard. Kapetan i talisman Liverpoola, kako ga zove Kenny Dalglish, zaigrao je prvi put nakon pola godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:09