POTRESI NA ETIHADU

CITY SE OPROSTIO OD NASLOVA Čileanac Pellegrini je već otpisan, Benitez čeka njegov konačan pad

Kako je šeicima nemoguće doći do Guardiole ili Simeonea, izbor je, tvrde mediji, pao na Beniteza
 Getty

Dionice mu ionako ne stoje najbolje cijelu sezonu, no svoju je kontru udario tijekom prosinca, prkoseći svim analizama i koeficijentima. Manuel Pellegrini tada je sa svojim Manchester Cityjem bitno smanjio prednost Chelseaja na tablici engleske Prmeier lige, demontirao je Romu, ušao u drugi dio Lige prvaka, pa lakomo poručio:

- Kazao sam vam, samo smo se trebali zahuktati...

Strojovođa plave mašine, pokazalo je vrijeme, ipak je ostao bez ugljena. Subotnji poraz na gostovanju kod Burnleyja (0:1) označio je praktički opraštanje od naslova prvaka (i drugo mjesto postalo je vrlo upitno), a uzvratna utakmica s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka čini se kao počasni krug Manchester Cityja, s obzirom na domaći poraz (1:2) u prvom susretu. Do kraja sezone, Građani će, eto, biti tek lijepi i bogati ukras engleske nogometne galerije.

To, jasno, nikako ne zadovoljava visoke prohtjeve šeika, kojemu dva trofeja od lani (Liga kup, Premiership) neće biti dovoljna ušteđevina. Engleski mediji već su zavrtjeli priču da šeik Mansour već traži nasljednika, a kako je Josep Guardiola još barem jednu sezonu Bayernov, dok se Diegu Simeoneu još uvijek ne odlazi iz madridskog Atletica, izbor je, tvrde otočki mediji, pao na Rafaela Beniteza. Koeficijent da je Manuel Pellegrini prvi na ‘premierligaškoj streljani’ pao je na gotovo mizernih 8,6, a gotovo je jednak i onaj da se trenutačni trener Napolija vraća u englesku Premier ligu.

Španjolac već mjesecima izbjegava potpisati novi ugovor s Napolitancima, a kako mu isti istječe ovoga ljeta, obitelj koja ga čeka na Otoku samo broji dane do ponovnog susreta. Kako sada stvari stoje, čekao je Liverpool, a dočekao - City!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:59