Foto: Brutalno spustili rivalima

Njemački velikan Borussia Dortmund se uključio u 'desetogodišnji izazov' i 'pobijedio': Novom forom na društvenim mrežama nasmijali do suza


Slaven Knežević
19.01.2019.14:00
Njemački velikan Borussia Dortmund se uključio u 'desetogodišnji izazov' i 'pobijedio': Novom forom na društvenim mrežama nasmijali do suza
Getty Images

sažeto

Borussia Dortmund aludirala je na činjenicu da prije deset godina nije ni osnovan RB Leipzig i tako spustila mrskim rivalima u desetogodišnjem izazovu


Slaven Knežević
19.01.2019.14:00

Društvene mreže oduševljene su novim izazovom pa je tako gotovo nemoguće izbjeći takozvani "10 Year Challenge" ili u prijevodu desetogodišnji izazov. U ovom izazovu je cilj iskopati neku svoju fotografiju od prije 10 godina i objaviti ju paralelno s novom fotografijom.

Tako ljudima pokazujete gdje ste bili i koliko ste se promijenili u proteklih deset godina, a naravno sve to obilježite i Hashtagom #10yearschallenge kako biste bili dio ovog novog svjetskog trenda.

U ovaj izazov su se, osim 'običnih' ljudi, uključile i razne kompanije, društvene i ekološke organizacije i inicijative, ali i brojni sportski kolektivi. Tako se njemački nogometni velikan Borussia Dortmund pohvalio slikama svojih igrača koji su i prije deset godina bili u klubu, a i danas nose dres Borussije.

Ispod svake slike su malo 'bocnuli' svoje igrače konstatirajući kako im bolje stoji brada ili kako im je drago da su se riješili neke frizure iz 2009. godine, no salve smijeha izazvali su kada su u desetogodišnji izazov uključili i jednog od svojih omraženih rivala, RB Leipzig.

Na svojem službenom Twitter profilu Borussia je objavila sliku na kojoj je na lijevoj strani na kojoj piše 2009. godina ostavljeno prazno polje, dok je na desnoj, onoj koja predstavlja 2019. godinu grb RB Leipziga. Iz Dortmunda su time aludirali na činjenicu da RB Leipzig nije postojao prije 10 godina, odnosno osnovan je tek u svibnju 2009. godine.

nogomet

društvene mreže

Borussia Dortmund

Bundesliga

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter