Zalaže se za 'salary cap'

Njemački reprezentativac apelira: 'Uvedite ograničenja na plaće, imao sam previše i sve potrošio na čokoladu'


Slaven Knežević
12.11.2017.19:50
Njemački reprezentativac apelira: 'Uvedite ograničenja na plaće, imao sam previše i sve potrošio na čokoladu'
Getty Images

sažeto

Njemački nogometni reprezentativac Ilkay Gündogan zalaže se za uvođenje ograničenja na plaću za igrače mlađe od 20 godina za koje smatra da previše zarađuju


Slaven Knežević
12.11.2017.19:50

Njemački reprezentativac Ilkay Gündogan javno je izrazio nezadovoljstvo milijunskim ugovorima koje imaju mladi igrači. Gündogan je predložio da se za sve igrače koji još nisu navršili 20 godina uvede tako zvani salary cap, odnosno da im se ograniči iznos koji mogu zaraditi.

"Tinejdžeri u velikim klubovima bi manje zarađivali, ali možda bi im to bio još veći poticaj da rade na daljnjem razvoju. Volio bih kada mladi igrači ne bi postajali zaluđeni statusnim simbolima, ali sada je to tako. I ja sam kao mlad kupio skupi Mercedes. To je danas realnost", rekao je 27-godišnji veznjak Manchester Cityja pa se prisjetio svojih početaka:

"Sve to mi je bilo malo previše. Išao sam u školu i odjednom počeo zarađivati oko 3.000 eura. Tijekom praznika sam sve potrošio na kakao, kroasane i čokolade. Imao sam 10 eura u džepu dok su stali imali tek po nekoliko cenata. Iz ove perspektive, nisam fan da se odmah ide od ničega do bogatstva", zaključio je Gündogan.

nogomet

Njemačka

čokolada

Ilkay Gundogan

salary cap

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter