Messi iz treće lige

Nitko u prvih pet liga nije zabio 22 gola: 'U Vinogradaru sam kralj, a i ovdje su plaće bolje nego u nekim prvoligaškim klubovima!'


Vjekoslav Paun
31.10.2017.08:00
Nitko u prvih pet liga nije zabio 22 gola: 'U Vinogradaru sam kralj, a i ovdje su plaće bolje nego u nekim prvoligaškim klubovima!'
Cropix

sažeto

Igor Prijić, igrač trećeligaškog Vinogradara, apsolutno je najbolji strijelac svih nogometnih najboljih liga u Hrvatskoj


Vjekoslav Paun
31.10.2017.08:00

Zadnjih nekoliko sezona, tamo u jedinstvenom ambijentu, okruženi vinogradima (ali i motokros stazom) nedaleko od Jastrebarskog, razvija se jedinstvena nogometna priča. Nogometni klub Vinogradar najbolji je od svih trećeligaša, ali iako bodovno na tronu, ne mogu gore jer im infrastruktura to ne dozvoljava. No tu ćemo priču ostaviti za neki drugi put, nas zanima Igor Prijić, 27-godišnjak koji je najbolji strijelac kluba, ali i ukupno prvi od svih pet najboljih hrvatskih nogometnih liga zajedno!

Prošlo je tek 13 kola, a rođeni Osječanin zabio je već - 22 gola. Za usporedbu, najbolji strijelac u Prvoj ligi je El Arabi Hilal Soudani sa 10 golova, u drugoj je najbolji Borna Miklić, a u ostalim trećim ligama nitko nije niti blizu Igorovim brojkama. 

Facebook/Sportnews

"Koja je formula? Ma ništa posebno. Jednostavno, krenulo me. Eto, čini se da ću oboriti i vlastiti rekord, broj golova koji sam postigao dok sam igrao za Segestu i jako sam sretan zbog toga. Samo neka se nastavi ovako", rekao je Igor.

Messi iz Vinogradara, nije daleko...

"Svakako me zovu, sve to godi naravno. Imamo odličnu atmosferu u klubu i to je trenutačno najbitnije. I to je zapravo ključ svega. Ekipa radi za mene, ja zabijam i svi smo sretni", rekao je 27-godišnjak.

Ako igrač zabije 22 gola u tako kratko vrijeme, teško će se zadržati u trećoj ligi?

"Nikad se ne zna. Sve je moguće. Ja se koncentriram na svaku utakmicu, imam još četiri kola do kraja polusezone, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje.", rekao je.

No je li bilo kakvih poziva možda?

"Pa je, često netko zove. Ali ništa zapravo konkretno. Moj je cilj da Vinogradar ostane na prvom mjestu, a poslije ćemo vidjeti.", dodao je.

Možda i u rodni Osijek?

"Sjajno im ide, svaka čast!"

Kakav je odnos s predsjednikom kluba?

"Sve je maksimalno korektno. Plaće su redovite, dolaze na vrijeme. Predsjednik je maksimalno u ovome, jasno da možda nekada i poludi, ali na nama je da dobro i igramo i da ga ne sekiramo, haha", rekao je Igor.

Može li se živjeti igranjem u trećoj ligi?

"Može! Plaće su dobre, čak i bolje nego kod nekih drugoligaša, pa čak i prvoligaša", rekao je Prijić i podsjetio da u Prvoj ligi plaća kasni, barem statistički, u svakom drugom klubu.

Cropix

Promijenio je dosta klubova, igrao Osijek, Pomorac, Segestu, Marosniju, Cibaliju, Šibenik, Dugopolje. Gdje je bilo možda najteže?

"Svaka sredina nosila je nešto drugačije, bila je to priča za sebe. Prošao sam svašta, no mogu reći da nije bilo nikakvih čudnih, neobičnih, teških ili recimo to tako opasnih situacija. Sve je bilo unutar normalnih okolnosti"., rekao je Igor.

Nije morao nikada, možda, spašavati suca?

"Haha, to još nisam doživio, a što ne znači da možda i neću!", izjavio je popularni Prija.

Ipak na sljedeće pitanje bio je maksimalno iskren. A odnosi se to na priče o namještanjima utakmica...

"Jednom su mene pokušali uplesti u jednu takvu priču. Ovi moji za koje sam igrao počeli su nešto sumnjati, ali do mene nije stigao nikakav poziv, nitko mene osobno nije kontaktirao. Čudna situacija, ali ja sam uvijek odgovarao golovima i mene takve stvari niti najmanje ne zanimaju.", rekao je Prijić.

Ostat će maksimalno motiviran svako kolo, profesionalac koji će s guštom davati sve ne bi li ubacio još jedan u popularnom "celticovom" dresu. A ako i za par tjedana promjeni klub, on navike teško da će izbaciti iz sebe...

STRIJELCI

1. HNL

1. El Arabi Hilal Soudani - 10 golova
2. Heber Araujo Dos Santos - 8
3. Mario Gavranović - 6
4. Alexander Gorgon - 5
5. Marko Pervan - 5

2. HNL

1. Borna Miklić - 8
2. Ivan Delić - 5
3. Borna Petrović - 4
4. Nikola Eller - 4
5. Mateo Topić - 4

3. HNL Zapad

1. IGOR PRIJIĆ - 22
2. Matija Smrekar - 16
3. Dragan Juranović - 12
4. Nikola Brajko - 10
5. Robert Brdar - 9

3. HNL Jug

1. Nikola Marić - 9
2. Marin Bakić - 7
3. Karlo Torbarina - 6
4. Zdenko Jurčević - 6
5. Krešimir Slugan - 6

3. HNL Istok

1. Kruno Jambrušić - 9
2. Bruno Boban - 8
3. Filip Škvorc - 7
4. Luka Agatić - 7
5. Mile Sučić - 7

Cropix

nogomet

Igor Prijić

Treća HNL Zapad

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter